Изпуснахме Кипър, но не и първото място, драмата ще е до последно

На 17 ноември 2018 да почерпят

Малък гайдар разплака всички във „Фермата“

Вижте от птичи поглед опустошението след пожарите в Калифорния (ВИДЕО)

Искрен Веселинов, „Обединени патриоти“: Валери Симеонов разговаря с Каракачанов преди да реши за оставката

23 лица с трайни увреждания започнаха работа в община Смолян

Започва Рали спринт Сливен

Ограничават движението по Панаирния мост в Пловдив тази събота

Ето кои са окончателните състави на България и Кипър

САЩ намаляват бойците си в Африка За да се фокусират над заплахите от Русия и Китай

Ралица Паскалева предаде псевдо продуцент на ФБР Измамникът искал да я прави порно актриса

Вино без градус е новата мода Наши производители вече правят експерименти за производството му

Протестиращите майки за оставката на Валери Симеонов: Ще чакаме решението на Народното събрание

Министерски съвет потвърди: Оставката на Валери Симеонов е лично негово решение

Насрочиха процес за бунга-бунга партитата Силвио Берлускони отново на мушката на съдебната власт

Корнелия Нинова закрива паралелната държава (ОБЗОР)

„Ние трябва да докажем, че сме чули гласа на народа и да направим промяната, която хората поискаха. Този път бурята няма да отмине“, предупреди Нинова и поиска промяната да започне от БСП. Тя припомни, че новите текстове в устава предвиждат два мандата за председателя на БСП и бариера от 12 години за червените депутати.Снимки ЦВЕТАН ТОМЧЕВ

Живеем в две Българии – виртуална и реална. Паралелната държава струва 10 млрд. лева годишно на българите. Това означава, че всяко семейство средно плаща по 400 лв. Това обяви лидерът на БСП Корнелия Нинова при представянето на предизборната платформа на партията пред 49-ия конгрес, който заседава в зала 1 на НДК.

“Плащаме от джоба си над 2 млрд. лв годишно нерегламентирано за здраве, над 1 млрд. за образование, над 3 млрд. за завишените цени на монополи и картели, над 1 млрд. подкупи за административни услуги, над 2 млрд. губим от нагласени обществени поръчки”, обяви Нинова, която каза, че тези данни са от проучване, което БСП поръчало преди конгреса. Целта била да се разбере докъде стигат пипалата на паралелната държава на мафията, корупцията и сгрешения модел на прехода.

“Ние ще закрием тази паралелна държава”, обеща Нинова. Тя обяви, че левицата тръгва на битка срещу мафията и корупцията, които са в основата на паралелната държава.

Лидерът на БСП обеща пълна промяна във всички сектори.

“В света вече промяната започна. Хората поискаха справедливост и се обявиха против малцината, които притежават 97% от богатството в света. Срещу тези, които разпределят икономическа власт, но гледат малодушно на хората в нищета. Хората въстанаха срещу статуквото и поискаха водачи, които да им върнат достойнството, а не да го продават за пари и власт”, заяви Нинова.

Тя посочи, че БСП е сложило началото на такава промяна с избора на Румен Радев и Илияна Йотова за президент и вицепрезидент. “Благодаря ви и поклон за мъдростта ви и труда ви. Вие направихте възможна тази победа – вие и хилядите социалисти, които представлявате днес в залата. Нека покажем уважение и към онези 2 млн. българи, които ни повярваха и последваха”, обърна се председателят на БСП към делегатите. Нинова не спести и критики към основния опонент на БСБ – ГЕРБ. Тя показа на екран твърдения на Борисов за постигнати успехи в образованието, здравеопазването и битката с корупцията и престъпността. Опроверга успехите на ГЕРБ с данни от проучвания на Евростат и на международни агенции.

Н. Пр. руският посланик Анатолий Макаров също бе гост на конгреса.
Н. Пр. руският посланик Анатолий Макаров също бе гост на конгреса.

БСП ревизира образователната реформа на ГЕРБ
Студентите по държавна поръчка ще учат безплатно

БСП ще ревизира образователната реформа на ГЕРБ. Това заяви пред конгреса Корнелия Нинова.
Тя бе категорична, че публични финанси ще отиват само в държавни и общински училища. ГЕРБ въведе държавно финансиране и за частните училища.

В платформата на БСП бе записано, че ще има само по един учебник по предмет. Национална карта “Образование и икономика” ще показва от какви кадри имат нужда различните райони в страната. Това ще позволи държавната поръчка да включва такива специалности, които да гарантират работни места на завършващите и необходимите кадри на икономиката.

“Студентите по държавна поръчка ще учат напълно безплатно”, обяви Нинова.
Тя предложи и нов коалиционен модел. Той ще е валиден за всички избори. Съюзът ще се казва “БСП за България”.

Досега практиката бе едни партии да са в коалиция с БСП за парламентарните избори, а на местните да играят в друг формат срещу левицата. Отдавна в червените редици има недоволство срещу това предателство и усилено се коментира, че малките партньори играят с БСП на изборите за парламент заради субсидията. Всяка партия получава част от държавните пари. На местните избори подобен стимул няма, но на тая се правят други коалиции – по интереси.

20% налог за богатите
Промяна в данъчното облагане

Курс към плавно отпадане на плоския данък поема БСП. “Предлагаме промяна в данъчното облагане. Доходи над 10 000 лв. месечно да бъдат облагани с 20 % данък”, посочи Нинова.
Тя обеща да има и преизчисляване на пенсиите.

“Пристъпваме и към първи стъпки за семейно подоходно облагане”, каза лидерът на столетницата. В платформата на БСП е записано работещите млади семейства да получават по 50 лв. отстъпка от данъка на дете.

БСП предвижда да разшири и обхвата на помощите.

“Всеки, който има здравни осигуровки, ще има безплатен достъп до здравеопазване. Ще бъдат премахнати всички доплащания”, обеща Нинова. Тя пое ангажимент и за модернизиране на Спешната помощ, на държавните и общинските болници.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (23)

 1. Тотев – крадецът,…………Гергов – крадецът….! Двамата перат пари с една чрез една и съща фирма. Тотев в гр. Пловдив, Гергов в гр.Садово! Фирма Запрянови и тук и там!!!!!!!!

 2. Ами защо бе кака не я закрихте досег?. Колко време сте в бизнеса:)? Не само вие, но всички политиханци знаят за тея “паралелни“ държави, корупции, кражби, кривосъдие, национално предателство, изключително нисък стандарт на Българите, масовата емиграция и гурбет и какво? Едно голямо НИЩО. Като почнат да наближават политиханските фиести, или изборните активитети и всички вкупом запшочвате да обещавате или лъжете. Това се повтаря многократно за последните 27 г а Народа става все по-зле. Нищо чудно да чуем пишмана колегата ти бобик да “обещае“ 1000 лв минимална заплатка и 350 лв минимална пенсийка. Не, че са големи и отговарят на цените и стандарта на еско… Много дрънкане на пазаря политиханци. А молим ни освободете от присъствието си. Ние сами ще се оправяме:) Дааа, ама не…как ше се изпусне дебелия келепир и то без работа:)))

  1. За това , което пишеш , не е виновна нито Нинова , нито БСП или поне БСП има най-малка вина . Милиардите , за които говори Нинова отиват преди всичко при герберастите и партньорите им деформатори , а може би и една малка част при патриотарите . Питаш :“Ами защо бе кака не я закрихте досег?. Колко време сте в бизнеса:)? – тоя въпрос се задава на последните управляващи досега – герберастите и бандата им ! И непрекъснато се повтарят лъжите , че след управление на БСП резултатите са лоши – пак ли да цитирам как при Станишев се удвоиха пенсии и заплати , как остави 8.3 млрд.лв. в хазната , как Орешарски остави около 8 млрд.лв. в хазната само за 1 и половина година , и как герберастите освен парите от Станишев изядоха и здравните 1.5 млрд.лв. , и взеха още 4 млрд.лв. външен заем и замразиха 4 години пенсии и заплати , и как и миналата година взеха още 16 млрд.лв. външен заем и обещаха замразяване на доходите за още 3-4 години …

 3. По каква формула са пресметнали, че ни струва по 400лв. на семейство. То ще излезе, че ще е от порядъка на 4-5 хиляди лева, ако не и повече.

 4. Много лесно ще се закрие паралелната държава. Като се разпусне и забрани под каквато и да било форма БКП (сори – тя сега се казва БСП) и се забрани на всички предишни и сегашни ръководни кадри и техните роднини да заемат държавни постове. Като се конфискува имуществото на всички роднини и наследници на ръководни БКП кадри, освен ако не е придобито по ДОКАЗАНО законен начин. Ще е много интересно да се види как законно син на кмет на село от Софийско е станал олигарх. От милиардите, които госпожата цитира, тези за монополите, подкупите и нагласените поръчки отиват в нейната партия или в хора произлезли от нейната партия.

  1. Като пишеш това : „…От милиардите, които госпожата цитира, тези за монополите, подкупите и нагласените поръчки отиват в нейната партия или в хора произлезли от нейната партия…“ – обясни , посочи поне една-две нагласени поръчки , които отиват в БСП , така , че да ме убедиш и аз ще се пребоядисам . В противен случай си лъжец .

 5. ЗАДАЧА: АКО СЕГА ПАРАЛЕЛНАТА ДЪРЖАВА Е 10 МЛПД, ТО КОЛКО Е БИЛА ПО ВРЕМЕТО НА УПРАВЛЕНИЕТО НА БСП? (ПОМОЩ ЗА РЕШАВАНЕ: В МОМЕНТА, БВП Е НАЙ-ВИСОКИЯТ В ИСТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ И СЕ УВЕЛИЧАВА С ОКОЛО 3 МЛРД ЛВ ЗА ПОСЛЕДНИТЕ ДВЕ ГОДИНИ). ХА, ХА, ХА

  1. Наистина без емоции – БВП , сметнат от герберастите се увеличава , защото парите събрани в повече , не се изразходват по предназначение – развитие на икономика , образование , здравеопазване , социални плащания , ниска МРЗ , ниски пенсии – всички тия споменати от мен аспекти на обществения живот са замрели и даже се влошават , цените се увеличават /инфлация/ .Още – от новият външен дълг , герберастите се хвалят с резерв 12 млрд.лв. , но видите ли има плащания …така , така, така… за саниране още 1 млрд. – и накрая от хвалбите за 3 млрд.лв. излишък останаха 1 млрд.лв. излишък . След Станишев излишък 8.3 млрд.лв. плюс 1.5 млрд.лв. здравни пари – изядени от герберастите и изтеглен още 4 млрд.лв. външен дълг; след Орешарски излишък около 8 млрд.лв.- само за година и половина , от които 1 млрд.лв.външен дълг . Така , че повишаването на БВП с 3 млрд.лв.има значение ако е помогнал на масата българи , а не само на клиентите на герберастите .

 6. Тази „Дама“ е забравила сама да спомене и изчисли, колко са невнесените социални и здравно-осигурителни вноски от половината от работещите в България.А това са държавните служители,армия,полиция и мн. други.
  Без да се накарат всички горепосочени групи да си плащат като обикновените граждани,
  никога няма да се върже бютджета!
  И престани „мила ми дама“,да хвърляш фишеци,че сте бориш корупцията:няма вече балами да ти вярват

  1. А кой ако не БСП ще бори корупцията ? Боко-т.и.квата ли , или Ненчев , или Кунева -терминатора на АЕЦ“Козлодуй“ , или мошеника Москов – далавераджията с ваксини , или рекордьорката по лъжене -лъжкинята Цачева , или Магарешки със 100 млн.капитал , или мултимилионера Слави Трифонов , или друг мошеник-грантаджия на „Америка за България/Америка“ – Христо Иванов , или Трайчо Трайков с близо милион лични пари , подсъдим – и той грантаджия от Сорос , или Ив.Костов -терминатор на България – раздал на приятелите си от 30 млрд.долара държавни активи 27 млрд.долара – в хазната влезли 3 млрд.долара и т.н.

 7. А колко милиарда годишно ни струва Западната мафия, която източва парите от енергетиката, от концесиите и от хипермаркетите???

 8. „Живеем в две Българии – виртуална и реална.“ Мдаааа…. Във виртуалната Кака Кури громи гнилия капитализъм и славослави Кремльовские удачи. Посочва ни, един вид ПРАВИЯ ПЪТ. За съжаление в реалния праща сина си да студира не в Масква, а точно в бърлогата на врага – САЩ. Та как ще ми отговорите на това, товарищи? Всъщност отговорът е съвсем прост – алените едно говорят, а друго правят. но вие се понапънете, де… Няма бадева пари да ви плащат за пропаганда!

 9. Oпааааа!Корнелия пак е девствена!Нищо неказва за милионите-нейните и на обкрачилите я,за дяловете в откраднати предприятия.Нямат страх от Бога и срам от народа,.След КОСТИНБРОДУЕЙ Мая Манолова се разболя от рак ,а след рака даде ОБЕТ да служи на хората.Ламбо лъжеше бабите по селата-хвана рак-а сега му трябват още пари за лечението. Всички ли да хванат болест,та да се поозаптят в лъжите? Изобщо не е по християнски.А спрете се ,бре човеци!

 10. А парцала бойко и айдуците му откраднали над 100 млрд. лева от 2009 до сега според мълвата.

 11. Модераторите , защо ми спирате отговора на оня безбожник КОСТИНБРОДУЕЙ ?

 12. Така или иначе – модераторите на „Труд“ сте … ясни – не давате косъм да падне върху главите на любимците ви Боко , Цвиноко , Цацо и останалата тяхна пасмина .

 13. А тебе страх ли те е от Бога като клеветиш и лъжеш например за милиони на Нинова ?Костинбродската герберастка далавера беше извадена на светло и от Бареков и беше доказана с много снимки на двайсетина м3/кубически метра/ бюлетини в повече от необходимите и съответно попълнени в полза на герберастите – незаконни – да сменят истинските .

 14. А ако това беше лъжа , щяха да разкатаят и Манолова , и Бареков – просто не се задействаха да защитят интересите на държавата – да накажат разобличените престъпници Боко , Цвиноко и пасмината им .

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.