Корнелия Нинова: Заставаме зад исканията на транспортните фирми

ГЕРБ си създават частно министерство на транспорта

„Срещнахме се с представители на транспортни фирми в България, чиито искания подкрепяме напълно. Не стига, че са притиснати от пакета за „Мобилност“ на Макрон, но получават и допълнителен удар тук, вътре, в България, от правителството и от депутати от управляващото мнозинство“. Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова пред журналисти в парламента.

ninova2_640x427

Тя обясни, че става въпрос за внесения Закон за Българската автомобилна камара, където ги принуждават да членуват всички. „Тази камара да издава лицензите, а не, както до сега, Автомобилната инспекция. Това е абсолютно лобистки закон, който създава едно частно министерство на транспорта. Хем държавата абдикира от ангажиментите си, хем ги дава в ръцете на едно частно лице, което да управлява целия този бранш. Досещаме се в чий интерес“, коментира председателят на левицата.

„Настояваме веднага ГЕРБ и тези, които са го подписали, да изтеглят този закон, защото ни беше предоставено и изключително смущаващо доказателство – тази камара още не е създадена със закон, но едно лице, близко до властта, вече е запазило в Търговския регистър името за регистрация.  Като представляващ тази камара е вписан  Миролюб Столарски“, посочи Нинова.

Тя подчерта, че от транспортните фирми ще се очаква да внасят по 1000 лв. членски внос. „Става въпрос за 17 000 фирми. Това е чист приход за няколко лица в държавата от 17 млн. лв. Представете си за каква арогантност става въпрос. Не стига, че външни решения в ЕС сериозно заплашват съществуването на българския транспортен бранш, който е голямо перо в икономиката ни, а и отвътре ги ликвидират с това. Решението с камарата убива най-вече малките и средни превозвачи“, каза още Корнелия Нинова.

Коментари

Задължително поле