Корнелия Нинова за гласуването на мораториума: Единодушието беше привидно

Не съм била права, че сме постигнали съгласие – има привидно деклариране на консенсус. Това коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова в парламента на дебатите по актуализацията на бюджета на НЗОК за 2018 г. по повод изказване на Данаил Кирилов от ГЕРБ.  При гласуването .

"Искам да поемете ангажимент да декларирате, че вашата позиция е формирана свободно. Свободно и изцяло съобразно аргументите, които тук сърцато тук защитавате, че няма никакво влияние“, призова преди това Кирилов.

„Уви, за съжаление не съм била права, че сме постигнали съгласие и не съм била права за третата думичка – урок. Вие не сте си научили урока, колеги. Последното изказване ми дава основание да го кажа. Не сте научили урока, че сгрешихте. Отново говорите за употреба на страховете на хората. Декларирам, че нямам конфликт на интереси. Това, че се държите по този начин означава, че при друга ситуация, ако няма натиск от обществото и опозицията, вие няма да вземете такова решение", каза Корнелия Нинова.

Според нея има само привидно деклариране за постигнат консенсус. „Ако при всеки поставен проблем, на млади семейства, кажете, че употребяваме страховете, да ставаме и да си ходим. Ако казвате, че в този парламент не трябва да се прави политика, ние за това сме тук, да правим политика. Казали сме, ще защитаваме бедни, болни, слаби - ето правим го“, заяви Нинова и подчерта, че аргументът на ГЕРБ, че БСП се заиграва със страховете на хората, е абсурден.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика