Корнелия Нинова: Искам обществото да знае истината за КСНС

"И на мен ми се иска обществото да знае истината, медиите да бяха вътре, за да види народът истинското Ви лице за първия КСНС при президента Радев, г- н премиер. Няма да прекрача граници и няма да коментирам секретна информация. Както на КСНС при президента Плевнелиев, така и на този съвет, единствената Ви грижа бе Вашето лично и на партията Ви оцеляване, а не националният интерес." Този коментар написа във Фейсбук лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя отбелязва, че при Плевнелиев единствената  мисъл на премиера  е била как да свали законно избраното правителство, а при Радев - как правителството на ГЕРБ да изкара цял мандат за пръв път.

"На този съвет, Вие отказахте да назначите 1000 души в МВР и 5000 В МО. Попитах Ви какво става с 3 млрд. излишък, та нямате 300 млн. лева, с които да осигурите нормални условия за работа на полицаите. Не ми отговорихте-  къде се изпари излишъкът, но заявихте, че спешно ви трябват още 10 млрд лв. "- пише още Корнелия Нинова. Тя е казала тогава на Борисов,  че ако му мине наум да  тегли нов заем, много мирише на нови избори.

"Отказахте да започне веднага модернизацията на армията и я разсрочихте за 15 години напред. Вашият министър Горанов заяви, че няма да увеличи до 2% от БВП разходите за отбрана. Тогава казах, че е пълно лицемерие да декларираме, че човекът е най-важен в системата на сигурност, че ще има ускорена модернизация и че ще има 2% за отбрана, след като всички чухме от Вас, че това няма да стане. Казах, че отказвам повече да лъжем хората и по-добре да обявим истината. Десетки години политиците лъжат народа."- продължава разясненията лидерът на БСП. Нинова заявила тогава, че тя  няма да излъже и иска промяна в поведението на политическата класа.  Председателят на БСП продължава: " Попитах Ви - защо го правите. Ще говорите нещо, което нямате никакво намерение да изпълните. Отговорихте- "за да не излезе, че противореча на президента Радев и да изглеждаме приятели". Предупредих държавния глава, че го подвеждате и се оказах права. Още на другия ден изтеглихте от МС доклада по сигурността на служебния министър Янев, в който се казваше цялата истина за състоянието на отбраната. И днес да ми се правите на загрижен спасител - няма да стане."

https://www.facebook.com/NinovaKorneliya/posts/1935796956699249:0

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика