Корнелия Нинова: Искането на КСБ за оставки на депутати е абсурдно

БСП внесе в АПИ ново искане за проверка качеството на пътищата

Искането на Камарата на строителите в България (КСБ) за оставки на депутати е абсурдно. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред медии в парламента. Днес депутати от „БСП за България“ внесоха за втори път искането до Агенция „Пътна инфраструктура“ за независима проверка на магистралите, но този път то беше от името на цялата им парламентарна група.

Миналия петък от строителната камара излязоха с остра позиция, в която поискаха оставките на народните представители от левицата, чиито подписи стояха под първото искане - Елена Йончева, Христо Проданов, Крум Зарков и Георги Свиленски. От КСБ изразиха готовност да предприемат стъпки към граждански протести, ако "до 18 ноември не бъдат взети мерки относно публичното поведение и отправяните обидни към бранша твърдения".

„Това е драстично нарушаване на закони, на правила и на морални норми. Работата на бизнеса не е да ограничава конституционни права на народни представители да си вършат делата така, както намерят за добре“, коментира Корнелия Нинова. По думите й това поведение е абсурдно за нормална, европейска, правова държава.

„Искаме да се върне нормалността, законността, правовия ред и всеки да прави това, за което е избран или назначен и то да го прави качествено. Не ни пречете ние да си свършим качествено работата“, заяви лидерът на БСП.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика