Почина последният мъжки северен бял носорог

Юнкер в поздрав към Путин: Надявам се да използвате вашия 4-ти мандат за възстановяване на паневропейския ред за сигурност

Range Rover счупи рекорд на Ferrari 575 коня от двигател 5,0 V8

Готвят протест срещу турския президент Ердоган

Български и американски военни повишават подготовката си в съвместно ротно тактическо учение на учебен полигон „Ново село“

Лозан Панов потвърди: Писмото на Черния лебед е автентично

Румен Радев в Израел: Ще работим за възстановяването на преговорите в близкоизточния мирен процес

Повдигнаха обвинение на бивш началник на полицията в Асеновград за общо 7 престъпления

Дисциплинарната комисия наказа Каранга

Най-голямото куче в света тежи повече от 80 кг и е на 9 месеца

Изправят пред Темида домашен асистент, източил дебитната карта на колега

Война на дупките и в Шумен Ремонтират улици, тротоари и площадки за 2,5 млн.лв.

Русия предупреди Македония за негативните последствия от присъединяването на страната към НАТО

Двама загинали и двама ранени при взрив в молдовската столица Кишинев

Пътят Смолян – Мадан в района на Тикале ще остане затворен за 6 месеца

Нинова: КЕВР изпълнява политическа поръчка и обслужва ГЕРБ

„КЕВР в последните месеци изпълнява политическа поръчка и обслужва политически ГЕРБ. През декември 2016, при поискано увеличение на цената на природния газ от 18%, Комисията го намалява с 3% – предизборно и в услуга на една политическа партия. С новото искане сега, и с тези 18%, става това шоково увеличение от 30%. Отново излъгаха хората.” Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова на пресконференция в централата на партията. Тя подчерта, че през цялата кампания този въпрос се е отлагал и се е криел. „Не е имало изобщо обществено обсъждане, което е задължително по правилата за вземане на решение за ценообразуването. Такова обсъждане по цената на природния газ не е имало през последните 2.5 години. Комисията показва тенденция на непрозрачност, на взимане на решения на тъмно и пренебрегване на правилата“, каза още тя.

Корнелия Нинова припомни, че ГЕРБ са обещали, ако съставят правителство, да се увеличават доходите в края на мандата. „Но това вече е изядено предварително от увеличението на цените. Хората, които живеят с доходи под границата на бедност през 2017 г – 314 лв, са 1 600 000. Скокът на цените ще се отрази страшно негативно на живота на тези хора“, категорична е тя.

Корнелия Нинова поиска да се отмени това решение и да се мине по законовия ред – да има обществено обсъждане. „Докато това не се случи, да не се увеличават цените на парното и топлата вода. Ако въпреки това, такова решение влезе в сила, независимо от преговорите за правителство, служебният кабинет да започне оценка на въздействието на това увеличение върху гражданите и да предприеме компенсаторни мерки – промяна в наредба №5, която определя реда и условията за отпускане на целеви помощи за отопление“, посочи председателят на БСП. По нейните думи тази наредба не е променяна от 2009г и там минималният гарантиран доход е 65 лв. „Това е абсурд. Ако ГЕРБ съставят кабинет, веднага със започването на Народното събрание, да се потърсят резерви в бюджета и да се тръгне към увеличаване на доходите на хората още сега, а не някога в бъдеще“, каза още тя. Нинова уточни, че става въпрос за онези доходи, върху които може да влияе държавата и правителството, а те са минималната работна заплата и преизчисляване на пенсиите.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

  1. Filip Filipov , че си тъп и нахален , спор няма , а тия твои качества вървят заедно с лъжеспособността ти . Служебното правителство е пълно със седерасти , герберасти и други -расти , а в по-ниските етажи на властта са останалите непокътнати герберасти . В сл.правителство има само един представител на БСП .

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.