Корнелия Нинова не дойде на Деветосептемврийския събор на Малката Бузлуджа, а отиде в Ямбол

Георги Гергов нахъси 6000 социалисти на Копривките: От народния гняв по-силно няма! Нека всички ги е страх от нас!

Лидерът на БСП Корнелия Нинова не дойде на Деветосептемврийския събор на левицата на Малката Бузлуджа, както социалистите от Пловдив и региона наричат местността Копривките в Родопите. Близо 6000 членове и симпатизанти на столетницата се събраха на голямата поляна, за да почетат Девети септември, като за първи път от началото на традиционните празненства сред ВИП-гостите на трибуната липсваше националният лидер на БСП. От националното ръководство бяха само пловдивчанката Атанаска Тенева и заместник-председателят на 44-ото Народно събрание Валери Жаблянов, който съобщи, че Корнелия Нинова е предпочета да празнува с партийната организация в Ямбол, защото именно там на последните президентски и парламентарни избори социалистите са постигнали най-висок резултат.

"Партията празнува днес в цяла България. От ръководството сме разпределили кой къде да ходи и за отсъствието тук на г-жа Нинова няма политически или вътрешнопартийни причини”, коментира Валери Жаблянов. Областният лидер на БСП-Пловдив Георги Гергов бе категоричен, че на такъв голям ден и празник няма никакво желание и намерение да коментира отсъствието на Корнелия Нинова от Малката Бузлуджа. Гергов насочи целия си плам, за да нахъси съпартийците си с думите: „От народния гняв по-силно няма! Нека всички да ги е страх от нас!”.

Областният лидер на „червените” призова всички в БСП отсега да работят за следващите избори. „Последните избори ги загубихме, Бъдете сигурни, че ГЕРБ не спечели изборите, БСП просто ги загуби, въпреки че имаше вот срещу ГЕРБ. Целта сега е победа на следващите избори и връщане на самочувствието на всеки един социалист. Имаме млади хора, които да обучим и подготвим да управляват. Експертите ни трябва да са политически фигури, за да реализират нашата програма”, декларира областният лидер на БСП-Пловдив и допълни, че загубата на парламентарните избори не бива да обезверява социалистите, те да се отчайват и да скланят глави. „Стига вайкане, на работа! Всеки един от нас, всеки ден, за да почервенее картата на Пловдив област, както почервеня на президентските избори! Можем, правили сме, защото ние сме партията на хората! Няма от какво да се страхуваме. Тази държава, и това, което вече 28 години го разсипват, е направено от нашата партия! Прав беше Тодор Живков като казваш: „Те не могат да боядисат това, което съм направил, камо ли да направят ново!”, заяви Георги Гергов, а многохилядното множество му отговори с „”БСП! Победа!”.

Държавният глава Румен Радев изпрати поздравителен адрес до участниците в Традиционния деветосептемврийски събор на Копривките.  „Убеден съм, че паметта на онези, пред които се покланяме, ни задължава да отстояваме истината, а бъдещето на децата ни – да не позволяваме повторение на най-мрачните отминали мигове”, отбелязва в обръщението си президентът на България.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България