Земетресение със сила 5.2 по Рихтер разтърси Япония

Съдът гледа мярката за неотклонение на собственика на кучетата, убили човек

Лошото време в Европа взе жертви

Започва приемът на документи за класиране на кандидат-студентите в СУ

Евакуираха летището в Кишинев заради сигнал за бомба

Пуснаха тока в Латинска Америка след срива в електроенергийната система

Експерти обсъдиха използването на финансови инструменти в проекти за ВиК инфраструктура

Приключиха протестите на жълтите жилетки във Франция

Алексис Ципрас предупреди Турция, че ще наложи санкции, ако се потвърдят сондажите за газ край Кипър

Седмокласниците се явяват на матура по БЕЛ

Изтеглете безплатното приложение „Европейски път – Монтана“

На 17 юни 2019 да почерпят

Кианит ни пази от магии Камъкът на истината

Самолет от Милано кацна аварийно в Москва

САЩ разглеждат всички варианти за отговор на Иран

Корнелия Нинова: Ние сме „за“ мажоритарно-смесена система

Корнелия Нинова говори от трибуната

Имаме принципна позиция, че сме „за“ мажоритарно-смесена система. И в рамките на обсъждането на този законопроект, ще внесем своите предложения. Това каза на брифинг в парламента лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„По отношение на партийните субсидии, също ще направим предложение за тяхното намаление. По отношение на заплатите, сме категорични, че трябваше да ги замразим, защото не е справедливо на тримесечие заплатите да се увеличават, докато доходите на хората стоят замразени или реално намаляват с увеличението на цените на много стоки и услуги“, коментира Нинова. По думите й що се отнася до дарителските ни дейности, са го правили досега, ще продължат и занапред.

„Винаги парламентарната група сме дарявали, ще продължим да го правим и от сегашната си заплата. Искаме да се замразят заплатите, докато се преизчисли формулата и се намери по-справедлив вариант. Ние сме за по-справедливо възнаграждение на политическата класа и статуквото“, каза още Корнелия Нинова. Тя не пожела да коментира какво мисли за партийната субсидия от 1 лв.

„Ще сложим край на произвола на частните съдебни изпълнители“, каза още лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя обяви, че „БСП за България” внася законодателни промени в защита на гражданите от злоупотреба с имуществото им. Председателят на БСП обясни, че омбудсманът няма право на законодателна инициатива, а прави само препоръки и предложения, и е необходимо депутати да внесат тези промени, за да станат факт. „Искаме да доведем до край битката с монополите и да защитим правата на гражданите”, каза още тя. „Няма да оставим Мая Манолова сама в тази битка“- каза лидерът на БСП.

Корнелия Нинова поясни, че за призоваването се предлага да се удължи срокът и поне 3 пъти в един месец да бъде търсен длъжникът. Тя подчерта, че единият от тези 3 пъти трябва да е в неработен ден. „Ако и така не бъде намерен и призован длъжникът, съдът служебно да го направи и ако не може, да му бъде назначен особен представител, който да защитава правата му”, допълни лидерът на левицата.

Корнелия Нинова обясни и друга промяна- в заповедта за изпълнение да се посочва банкова сметка, по която длъжникът да може доброволно да плати и ако го направи, да не дължи такси. „Дава се възможност и длъжникът да може да обжалва оценката на движимото и недвижимото имущество, както и всички действия на съдебния изпълнител”, каза тя. Председателят на БСП посочи, че се предлага таксите да не надхвърлят като стойност дължимото. „Предлагаме доходът от труд и пенсия, в размер на минималната работна заплата, да не може да бъде отнеман от длъжника”, заяви тя.

Корнелия Нинова подчерта, че с тези предложения ще бъде поправена несправедливост спрямо българските граждани, които са осъждани без да имат информация, запорира им се имущество много над стойността, която дължат с натрупване на лихви и такси. Нинова подчерта, че левицата внася за втори път тези предложения и ще изведе тази битка до край.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Преди като президент Г. Първанов, също шеф на БСП, настоя за частичен мажоритарен вот към едни парламентарни избори, от които ГЕРБ спечели почти всички мажоритарни места, а БСП претърпя пълен провал…

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.