Корнелия Нинова няма да ползва охрана от НСО заради заплахите към нея

Човекът, който заплашваше мен и президента Радев с СМС-и опита да влезе в централата на партията, но отказвам охрана от НСО, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред журналисти.

Нинова поясни, че на 27 ноември този човек се е опитал да влезе в централата на партията, но охраната го е отстранила. „Подадохме сигнал в МВР, тъй като и преди той беше отправял заплахи към президента Радев и към мен. Оттам нататък МВР пое случая. Човекът е имал разправия с охраната на „Позитано“, но не е успял да влезе при Нинова“, обясни партийният лидер.

Служители от отдел „Убийства“ ходили на „Позитано“ и разпитвали охраната, секретарката, на която се е обадил по телефона и административния директор, който е слязъл долу. Нинова, обаче нямала контакти с него, а е била в кабинета си, работейки.

Тя поясни, че е разбрала за пръв път кой е този човек, когато е отправил заплахите с СМС-и.

Въпреки това, обаче, Нинова уточни, че че няма да поиска охрана от НСО, защото, според нея, парите на хората не трябва да отиват за охрана на политиците. Тя е на мнение, че този случай няма връзка с пътните инциденти, които претърпя наскоро. От друга страна тя посочи, че от БСП са отправили поканите за лидерската среща, но още нямат отговор от парламентарните групи.

„За конституционните промени, свързани с прехода, поканих председателите на другите парламентарни партии с желание да намерим общо политическо решение да направим ревизия на прехода, но с предложение от наша страна тази ревизия да не обхваща само приватизацията, а да обхваща процеси, обществени поръчки и масовата приватизация с бонови книжки и т.н., т.е. да разширим обхвата. Желанието ми е да го направим сериозно и държавническо, а не да се използва за пиар и някаква пушилка“, каза още лидерът на БСП.

 

Коментари

Задължително поле