Корнелия Нинова представи "Визия за България" пред посланици от ЕС

Председателят на НС на БСП Корнелия Нинова проведе работна среща с посланиците на страните-членки на ЕС, акредитирани в България. Корнелия Нинова представи проекта на ‘’Визия за България“.

Тя акцентира върху основните национални приоритети, залегнали във Визията – демографска криза, образование и наука, здравеопазване, развитие на икономиката, национална сигурност и борба с корупцията.

Корнелия Нинова запозна посланиците с позициите и действията на БСП, като най-голяма опозиционна сила, с оглед на актуалната политическа ситуация в страната и в Европа, съобщиха от пресцентъра на партията.

ninova-2Обсъдени бяха актуални теми и въпроси от националния, европейския и международен дневен ред, сред които предизвикателствата пред които е изправен ЕС, мигрантската криза, развитие на енергетиката, приоритети във външната политика на България, свободата на словото и защита на човешките права.

От страна на БСП в срещата участваха още зам.- председателите на БСП Деница Златева и Кирил Добрев, зам.–председателите на ПГ на "БСП за България" Крум Зарков и Георги Свиленски, както и секретарят на ПГ Кристиан Вигенин.

Коментари

Задължително поле