СИПРИ: През 2016 г. обемът на световния оръжеен пазар бележи увеличение за първи път за последните пет години

Изчезнаха 2 тона слънчогледов шрот от склад в Полски Тръмбеш

Автобус на градския транспорт се запали в София

Контрабандни цигари иззе полицията от хранителен магазин в Търново

Руска хакерска група е атакувала 14 банки в САЩ и три в Русия за година и половина 

Деца от търновско училище подготвят подаръци за свои съученици сираци

Директор си приватизира концерна „Калашников“

Нетаняху: Признаването на Ерусалим за столица на Израел прави мира възможен

ИДИЛ хвърля бомби с китайски дронове

Община Свищов пита гражданите за изграждането на индустриален парк

Хибридна триколка за града Моделът е разработка на 12 европейски компании

Слободан Праляк предложил отрова и на Ратко Младич

Столична община: Във всички детски градини отоплението е осигурено Четири училища са с намалени часове заради аварията на главен топлопровод

Георг Георгиев: Ревизия на Лозанския договор няма да се отрази добре на атмосферата на Балканите

Училище и община плащат шофьорски курсове на ученици

Корнелия Нинова: Рухнаха двата основни стълба на политиката на ГЕРБ – магистралите и еврофондовете

Корнелия Нинова

„Рухнаха двата основни стълба на политиката на ГЕРБ – строителството на магистрали и еврофондовете.“ Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на заседанието на Националния съвет на партията.

„Актуалната тема от изминалата седмица е докладът на служебния кабинет за ревизията на правителството на „Борисов 2“, каза тя и поясни, че от БСП ще изчакат в понеделник публикуването и ще коментират секторно какво е отразено там.

По думите й от констатацията на служебния кабинет се вижда, че пътната мрежа не се поддържа, а обществените поръчки са нагласени.

„Ние предупредихме за това преди 5 месеца, те ни нарекоха лъжци. Досега излиза истината. Не строят магистрали, а нагласяват обществени поръчки, затова и качеството им е такова. А къде отиват парите на хората, ще разберем“, заяви Нинова.

По отношение на втория стълб – еврофондовете, тя изброи спрените пари по програмата за наука и на тези в земеделието. „На тях им ги спират“ – на фона на тази истина, последваха объркани мисли, на уплашени хора. За строителството на магистралите правеното било от държавната фирма. Лъжа. Държавната фирма е само касичката, през която минаваха плащанията“, заяви лидерът на БСП. Във връзка с програмата за наука и казаното от ГЕРБ, че са пуснали писмо до бившия министър на образованието Меглена Кунева, но тя не ги е разбарла, Нинова заяви, че това отново е лъжа.

„ГЕРБ отстояваха със зъби и нокти реформата в образованието ,както и програмата“, посочи тя. Нинова обърна внимание, че правителството на Борисов е изхарчило 2 млрд. лв. само за един месец и че обществени поръчки са пускани в деня на предаване на властта.

„БСП ще поиска ревизия от служебния премиер на дълга от 16 млрд. лв“, заяви още лидерът на БСП Корнелия Нинова. По отношение на твърдението, че взетият дълг е непокътнат и стои във фискалния резерв, тя попита защо правителството на ГЕРБ е задлъжняло България с 16 млрд. лв.

„Ще го отправим писмено и официално до служебния премиер. Кога е взет, колко, при какви условия, с какви лихви, от кои банки и кои консултант“, подчерта лидерът на БСП.

„Г-н Борисов вчера обяви, че новата им програма е продължание на старата. Те ще продължат по старому, това което имахме досега, но още. Това, което над 2 млн. българи отхвърлиха с гласуването на президентските избори“, коментира Корнелия Нинова и подчерта, че БСП е алтерантивата на старото и промяната на статуквото.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (14)

 1. Тая лайкучка ще ни трови живота и етера още повече от месец.Това за което говори,тя има предвид нейните собствени 20 годишни далавери,за които не обелва и зъб.

 2. Обаче, факт е, че боко се осра с кунева и 4 милиарда взет и непокътнат заем… върху който се плащат лихви.

 3. Да идват по-скоро изборите, та да се затвори тази уста, защото вече не се издържа.А ако шамарът е по-силен, по-трайно ще замлъкне.

 4. Много крадоха парцала Борисов и айдуците му, между 100 и 150 млрд. лева от 2009 до сега и не се оядоха макя им свине ненаситни.

 5. Кога ли и кака КУРИ ще се сгромоляса ? Ако е скоро няма толкова да я заболи, но ако е по-късно – вече ще е натрупала имане и предстоящата загуба на ВЛАСТ ще я натъжи доста . По повод на четеното ще отбележа, че врачанска уста, освен това и женска, трудно се затваря ! Сега се досещам , че се затваря както и врата на руска кола .

 6. ИМА ПЪТИЩА КАТЕГОРИЯ 1,2,3,4 И Т.Н. И Т.Н.,ТУНЕЛИ ЩЕ СЕ ПРАВЯТ-ШИПКА,ПЕТРОХАН И ДРУГИ,ТАКА ЧЕ…

 7. Тази лъже и когато са на четири очи – на изпълнителното бюро.Вижте с кого са в коалиция – с БКП , обявена за престъпна .Хора,които са убивали други в лагерите , само защото са инакомислещи. Те ли ще донесат промяната.Не , благодаря за такава промяна. Пък може и най-новият им кандидат депутат,чийто баща е бил началник на затвора , да продължи традицията – само че затвор за демократи.Нищо старо не са забравили , бой последен е този.Да си опичаме акъла,че пак ще хранят свине с нас.

  1. бкп са единствените достойни хора, небоядисали си зaдника, като евроатлантика плевнелиев, според конюнктурата….

  2. А ти бе , негодник , не знаеш ли , че преди Белене е имало четири – пет концлагери в България по фашистко време , в които са затваряни и изтребвани комунисти , земеделци , безпартийни – работници , селяни , интелектуалци , журналисти , писатели и то не няколкостотин – колкото в Белене след девети , а десетина хиляди . Отделно около 30 000 от 1923 г. изтребени без съд и присъди , с набучвани на кол глави и оставяни по мегданите да гният труповете им , отделно изтребени деца .

 8. –ЧУКУНДУРЧЕ–
  С дебел врат,
  и чисто бяла риза,
  тъпотия в подпухнали очи лъщи,
  спрял отзаде в Мерцедеса и пъхти.
  – Хей, господине –
  що ги дириш тука,
  в тез пустеещи земи?
  – Аз ли?
  Магистрала ще прокарам тука.
  – Ти па – как бе?
  – Много лесно,
  с чужди, после с вашите пари.

 9. Тази застаряваща, дебела и озлобена пач..ра със всеки изминат ден бавно и методично сваля рейтинга както на себе си, така и на собствената си партийка. Ако не спечели изборите /което е абсолютно сигурно/ старите пръчове, които така публично изхвърли от хранилката ще я разкъсат на парчета. Толкова много си е повярвала, че не забелязва капана който вече са и подготвили съпартийците и. КУрНелия, обратното броене започна. Чуваш ли часовника? А ти Народе, мисли!!!

 10. „със всеки изминат ден бавно и методично сваля рейтинга както на себе си, така и на собствената си партийка.“ – пич, кажи кой ти е доствчика, че явно това с което се друсаш е добро….

 11. Външният дълг на България е 70млрд. лева, от тях 2/3 натрупа крадливия парцал Борисов и ги открадна. Крадливия парцал Борисов и айдуците му са откраднали около 150 млрд. лева от 2009 до сега, това обяснява защо българите са два и повече пъти по-бедни от африканците от третия свят. Сравнете покупателната способност на тези африканци с тази на българина и ще бъдете удивени. Горанов и парцала Борисов есента излъгаха народа като казаха, че външния дълг на България е само 21 млрд. лева. Излъгаха със задача за второкласник, но нали лошият матриял не може да реши такива проси задачи, за това всички си траеха. Във валутния борд има блокирани 18 млрд. евро, във Фискалния резерв имаше 13 млрд. лева. Парцалите Борисов и Горанов умножиха 18х2=36 + 13 = 49 млрд. лева. От 70 млрд. лева външен дълг изкараха тези 49 млрд. лева и казаха, че България има 21 млрд. лева външен дълг. Друга е темата, че парцала Борисов и айдуците му искат в Еврозоната, за да се разблокират тези 18 млрд. евро от Валутния борд и да ги откраднат.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.