Корнелия Нинова: „Техноимпекс” е политическа атака, Борисов използва ДАНС

Нападките срещу мен и БСП по случая с приватизацията на „Техноимпекс” са единствено политическа атака, целяща смачкване на опозицията. Това коментира Корнелия Нинова по БТВ.

Тя посочи, че органите, които трябва да кажат има ли престъпление или не, са прокуратурата и съда, а преди ден главният прокурор в направил оценката, че сега или се иска справедливост, или политическа разправа.

"Миналата година ДАНС, по искане на премира Борисов, се занимава с „Техноимпекс”, веднага след избирането ми за председател на партията. И те казват, че няма престъпление, няма неизгодна сделка и няма ощетяване на държавата", обясни Нинова.

По думите й Борисов използва ДАНС и въпреки, че „истината е ясна” той „пуска шайкаджиите да лъжат и манипулират и да разнасят документи”.

Председателят на БСП посочи още, че стилът на лидера на ГЕРБ е да изчисти опозицията и да се смаже опонент, който критикува. Самата Нинова научила вчера, че е проверявана и не е била викана за обяснения.

„Мислете ли, че ще седна да отговарям на Десислава Атанасова. Слагам край. Краят е следния – всичко, което има да казва и показва, да го носи там, където се решават нещата – в прокуратурата и съда. Там да го носи и ще се видим там като ме призоват. Знам, че това им е целта – да омаскарят опозицията”, заяви тя.

По повод 70-те хиляди долара, платени за приватизацията Нинов заяви, че ги е платило дружеството „Техноимпекс 98”, а не физически лица. За пълномощните от Зимбабве тя обясни, че хора, които са били служители са искали да участват в приватизацията и не са можели да бъдат в България по това време.

Лидерът на левицата се обяви за обща стратегия и загърбване на различията по тема здравеопазване и взимане на бързи и конкретни решения. „ Ние предложихме краткосрочни мерки – временна забрана за лицензиране на нови болници, защото докато прокуратурата проверява всичките данни за частните болници ще минат години и проблемът ще се мултиплицира. Втора мярка – да пререгистрираме болниците. Да променим НК и да впишем реекспорта на лекарства, както и да се преизчислят пътеките”, обясни тя.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика