Дневен хороскоп на Алена за четвъртък, 17.10.2019

На 17 октомври 2019 да почерпят

Възрастен мъж се самоуби с преработен пистолет в Бургас

Фермери блокираха магистралите в Нидерландия

Сирийски правителствени войски са влезли в северния град Кобане край турската граница

Британската телевизия пуска канал без новини за Брекзит

Турция готова на санкции от САЩ Кремъл иска да е посредник между Дамаск и кюрдите

Тръмп: Конфликтът в Сирия е между Анкара и Дамаск и те трябва да си го решат

Голям пожар изпепели склад за кабели в Плевен

Голи тела обитават „Къщата на София”

Лозан Панов потъпква законите, професионалния дълг и чест

Съветът за сигурност на ООН: Има риск от „разпръскването“ на пленени дейци на „Ислямска държава“ в Сирия

„Черна роза“ вече и на българския екран

Започва изграждането на скейтпарк в Стара Загора

Всеки пети българин мизерства

Корнелия Нинова: Трябва да се актуализира бюджетът

Бюджетът трябва да се актуализира  със сумите, необходими за 1000 нови служители в МВР и 6000 в Министерство на отбраната. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова  след семинар на ПГ на „БСП за България“ в Боровец. Нинова подчерта, че в центъра за системата за сигурност трябва да се постави човекът. „Много се говори за недокомплект в двете министерства, в службите“, заяви лидерът на БСП.
„Много спекулации се появиха покрай проведения КСНС при президента Радев, както и престрелки между нас и управляващите вчера. Ще решим тези противоречия и проблеми, ако спешно и заедно направим едно нещо – да актуализираме бюджета за тази година с тези минимум суми, които са необходими за тези 1000 нови служители в МВР и 6000 в Министерство на отбраната“, допълни още Нинова. Тя поясни, че на КСНС е била направена финансова обосновка колко ще струва това и са се обединили, че човекът е най-важен в системата. Според лидера на БСП сега трябва да се пристъпи към действие. „Министърът вътрешните работи на КСНС обоснова искането за 1000 души назначаване в МВР с 300 млн. допълнително финансиране. При говорене за излишък, който варира от изказванията на премиера от 1 млрд. и половина до 3, че ги има в бюджета, смятаме, че тези 300 млн., които са абсолютно наложителни да се комплектова МВР, са възможни от излишъка. В отбраната също представиха своите разчети, те бяха също около 320 млн. Има възможност чрез излишъка в бюджета без да се нарушат другите бюджетни системи“, допълни Нинова. „Ние си настояваме за това, че в цялата система за национална сигурност трябва да влязат демографска катастрофа, корупция, бедност, неравенства, контрабанда и вътрешните проблеми на страната. Просто днес не сме обсъждали това“, заяви тя. Нинова поясни, че БСП ще направи втора такава среща по демография, здравеопазване, образование, контрабанда. И пред президента Радев настоях да има такъв консултативен съвет, той пое този ангажимент“, коментира още лидерът на БСП.

С прием на 161 нови членове на БСП в София беше отбелязана 161-ата годишнина от рождението на основателя на организираното социалистическо движение в България Димитър Благоев-Дядото. Това съобщиха от пресцентъра на Градския съвет на БСП-София. На част от новоприетите социалисти официално бяха връчени партийните карти по време на честването в къщата-музей на именития политик и философ в Банкя. Дворът на неговия дом се оказа тесен за всички желаещи да го почетат, въпреки дъждовното време. За Благоев говори лидерът на БСП – София Калоян Паргов, общинският съветник и представител на младежката организация на социалистите в София Николай Николов и районният председател на БСП в Банкя Анна Славова. Гости на събитието бяха и народните представители от Коалиция „БСП за България“ Георги Свиленски, Христо Проданов и Румен Георгиев.
„Димитър Благоев е един от най-значимите създатели на българската държавност, отбеляза Калоян Паргов. – За него държавността и националната независимост означават индустриализация и модернизация и са свързани с европейската интеграция. Държавността означава бърз духовен и икономически просперитет. Димитър Благоев излиза на политическата сцена в годините след Освобождението, когато по подобие на днешния ден, въпросите за оцеляването, национална идентичност и суверенитет, са актуални. Къде обаче е разликата? Разликата е, че следосвобожденска България запазва мечтите, надеждите и оптимизма. Тогава се преплитат две характеристики. Първата е на тези, които държат на икономическия просперитет. Вторите са онези, които носят и пазят в душите си възрожденските идеали, които Левски формулира като чиста и свята република. Без да искаме се налага аналогия с днешния ден. Какъв е той след 28 години на преход и безперспективност. България наистина е член на Европейския съюз, но продължава да е най-бедната и най-изостанала държава в Европа“.
Според Николай Николов, днес в България да си социалист означава да си радикален противник на една система, която е дълбоко порочна и крайно несправедлива. „В България действителността днес е пълна противоположност на всичко онова, което Благоев си е представял като крайна цел на социалистическото движение, каза общинският съветник от групата на БСП Лява България в СОС Николай Николов. – Богатствата са в ръцете на монополи и картели, които в своята ненаситна алчност не се спират пред нищо, за да ограбват народа. В техни ръце са и парите, и съдилищата, и полицията, и медиите. Работниците в много случаи са третирани по-зле и от роби от страна на наши и чужди работодатели. 7% от децата не тръгват на училище, а 11% от започналите училище не завършват основно образование, защото са принудени да работят. Възнагражденията на жените са с 30% по-ниски от тези на мъжете. Да се говори за честни избори е смешно. Да се твърди, че образованието и здравеопазването са общодостъпни е нелепо. Ето в тази България живеем сега! Ако беше жив Благоев как ли би отговорил на въпроса – какво е да си социалист днес в България?!“.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (8)

  1. Госпожо,Колева,вие рискувате ли си живота и здравето,като отидете на работа/ако ходите на работа/? Имате ли професионални заболявания? Или само си плещите просто ей така? Където съм бил аз и където съм работил,не ви пожелавам да бъдете.За това не се обаждайте,когато нещо не ви е ясно,моля ви! Не ме карайте да бъда неучтив,дама сте.

  2. На МВР-то му трябват поне 10 хиляди на улицата,благодарение на домашното възпитание на част от учениците.Да не споменавам и възпитанието на човек нестъпвал в у-ще.Не е и нормално част от завършилите основно образование да се подписват с една-две „морски вълнички“,все пак е прието да се смята,че човек завършил първи клас е грамотен.

  3. Вместо да съкращаваме тези паразити ние ги увеличаваме. България има най-много полицаи на глава от населението, за сметка на това са най-тъпи, корумпирани и неефективни. Вместо да увеличаваме тутманиците дайте да им махнем безбройните превилегии!!!

    1. Викингът явно е имал корекция в някое полицейско управление.Такава омраза не е случайна.

  4. Като стане нещо защо тичате в полицията?! Покажете ми една държава, която да не е полицейска държава с оглед на промените в средата за сигурност. На Elena Koleva ще препоръчам да си припомни как беше при социализъма – роднина, милиционер, роднина, милиционер….милицията беше навсякъде и дебнеше. Скъпа другарко Koleva бързо забравихте как беше.

  5. И 10000 хиляди да назначи Г-жа Нинова,резултата ще е пак нулев.Едва ли има друга страна в Европа с такъв числен състав от полицаи.Трудно ще срещнеш и през деня и през нощта патрулиращи,а от 112 никаква полза.Наложи се да звъня 3 пъти за пияни 15-16 годишни младежи под прозореца ми и така и до 1 часа през нощта не се появи никой.Типично за институциите в страната ни,при нужда ги НЯМА! A 112 не служи за нищо!

    1. КОСТОВ,възхищавам се на високата ти култура и добро възпитание.За съжаление вече не сте рядкост….

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.