Депутати пред “Труд”: Конфликт на интереси прозира в скандала с НЗОК

Александър Вучич: Сърбия върви по европейския път, но ще продължи да изгражда добри отношения с Русия

Жители на Брегово протестират срещу преминаването на камиони с опасен товар

Стачка в “Ер Франс”, отменени са половината полети на далечни разстояния

44 души загинаха, след като автобус падна в 200-метрова пропаст в Перу

Над 20 са последващите трусове след земетресението в Пловдивско Усетено е най-много в Пловдив, Първомай и Пазарджик, но също в София и Благоевград

Взривно устройство е хрърлено пред американското посолство в Черна гора, извършителят се е самоубил

Протести на ученици в САЩ за повече контрол над продажбата на оръжия

Земетресение от 4,8 по Рихтер край Асеновград тази нощ

Нигяр Джафер: Моделът на здравеопазването е грешен

Весела Лечева: Грешка е да се иска оставка за изразена политическа позиция

Хлапета ще борят агресията с картинг и съвети от професионални пилоти

Изчезнаха 111 девойки след нападение в Нигерия

Учени регистрираха подозрителна активност на Йелоустоунския супервулкан

МЗ: Бутилираната вода носи сериозен риск за детското здраве

Корнелия Нинова: Управляващите толкова са притеснени от изборите, че дори спряха работата на парламента

“От повече от месец кандидат-президентската двойка ген. Румен Радев и Илияна Йотова обикаля България и впечатлението, което те оставят е топло посрещане, голяма надежда и ентусиазъм за промяна, при това и в хора, които не са членове на БСП. Затова и управляващите са толкова притеснени от изборите, че дори спряха работата на парламента.” Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по радио „Фокус”. По думите й той е различен, алтернатива, достоен кандидат за президент и заедно с Илияна Йотова не са част от политическото статукво. „Радев винаги е защитавал националния суверенитет и вярвам, че ще продължава да го прави като президент”, категоричен бе лидерът на социалистите.

Корнелия Нинова заяви, че ген. Румен Радев и Илияна Йотова ще спечелят президентските избори. „Те имат много качества, а има и усещане и чувство, желание за промяна, което все по-често виждаме по време на срещите си с хората. Също, грешките на правителството и на Борисов, които са политика на ГЕРБ и няма как тези грешки да не се отразят и върху кандидатурите им. А и ние нямаме никакви съмнения, че ГЕРБ ще правят и изборни манипулации”, категорична бе Нинова. Затова според нея хората искат надежда за промяна и я виждат в кандидатурата на ген. Румен Радев.

Корнелия Нинова бе попитана кои според нея са 5-те най-важни приоритета, които всеки президент трябва да следва от началото до края на мандата си. „Борба с корупцията и законност, бежанският проблем, демографията, икономиката, образование, свързано с икономиката”, каза тя.

Председателят на БСП коментира и свикването на извънредно заседание на НС днес, по инициатива на БСП, като изрази надежда, че то ще успее да се случи с нужния кворум. „Отиваме на извънредно заседание на НС и ще предложим събранието да прекрати ваканцията си и да започне да работи по бюджетните закони, както и по други много важни теми”, каза още тя.

Избори 2017. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.