Корнелия Нинова: Цялата данъчна и осигурителна политика на правителството е удар върху най-бедните и слабите

Срещнах се в Гоце Делчев с протестиращи тютюнопроизводители от Сатовча, Гърмен, Хаджидимово и Гоце Делчев. Те поставиха въпроса за готвеното от правителството увеличение от 340 на 560 лв. за самоосигуряващите се тютюнопроизводители. Това написа във фейсбук лидерът на БСП Корнелия Нинова.

"От тютюна не можеш да станеш богат. Ние едва си издържаме семействата. Това е невъзможно увеличение за нас”, заявиха хората.

“БСП за България”, както и миналата година, няма да подкрепи това предложение на правителството. Цялата им данъчна и осигурителна политика е удар върху най-бедните и слабите. Въвеждат данък върху старите коли. Кой ще го плаща - най бедните хора, които не могат да си позволят нова кола. Натоварват вас с нови осигуровки - пак бедните", пише още тя.

"Докато бях депутат от Благоевград, знаете че бях с вас по нивите, на мнозина от вас съм била в домовете, познавам семействата ви и знам с какъв къртовски труд си изкарвате прехраната. Тютюнопроизводителите се оплакаха от фирмите, които им извиват ръцете и изкупуват тютюна на ниски цени. Отгоре на това не го плащат", казва още Нинова.

"Има неизплатен тютюн от 2016 г. Правителството не се интересува как живеем. Години наред правителствата на Борисов провеждат политика на унищожаване на този сектор, който е печеливш за България. От него не само влизат над милиард в бюджета, но се издържат семействата на стотици хора”, споделиха още присъстващите.

"Никога няма да приема политика, с която се убива нещо добро за хората и държавата, а вие да сте принудени да напускате страната и да ходите да берете тютюн в Гърция. Поемам ангажимент проблемите на тютюнопроизводителите да бъдат поставени за решаване от трибуната на парламента", съобщава Нинова.

Коментари

Задължително поле