Ракети са изстреляни от Газа към Израел

Тереза Мей: Британският парламент ще обсъди в сряда официално отлагане на датата на Брекзита

Чужденци похарчиха 1 млрд. лв. за хотели

Хванаха крадци на метални тръби, докато пренасят плячката

Пожарникари извадиха несретница, паднала в Луда Камчия 62-годишната жена пренощувала в коритото преди някой да чуе виковете й и да извика помощ

Българските зеленчуци изчезват Намаляват както площите, така и количествата зарзават всяка година

Росен Желясков: Разочароващо е решението на Европейския парламент в сряда да се гласува пакетът „Мобилност“

Как може да се прекрати отпуска по майчинство

МВнР на Русия: Решението на САЩ да признае суверенитета на Израел над Голанските възвишения не променя позицията на Москва, че това е територия на Сирия

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 26 март 2019

Увеличава се интересът към тристайните жилища Делът на новото строителство нарасна до 30-35%

Пакетът „Мобилност“ влиза в дневния ред на Европейския парламент

Австралиец спря Григор в Маями

US президентът даде Голан на Израел Израелските ВВС бомбардираха цели в Ивицата Газа

Израел започна да нанася удари в Ивицата Газа в отговор на ракетния обстрел

Корнелия Нинова: Ще направим стъпки за отпадане на санкциите срещу Русия

БСП ще ревизира образователната реформа на ГЕРБ. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на заседанието на 49-ия Конгрес на БСП при представянето на предизборната платформа на партията.

Нинова коментира, че БСП ще промени Закона за предучилищното и училищното образование.

„Публични финанси само за държавни и общински училища. Един учебник по един предмет с неограничен брой учебни помагала. Създаваме национална карта „Образование и икономика“, каза Нинова и посочи, че там ще се планира икономическото развитие и ще се залагат специалности и ще се гарантира, че тези хора, завършвайки ще имат работа, а икономиката ще има необходимите кадри.

„Утвърждаване на държавна поръчка в университетите, основана на планирането на нуждите на икономиката. Студентите там ще учат безплатно, таксите ще се поемат от държавата“, обяви Нинова и посочи, че от БСП са готови с нов Закон за професионалното образование. Тя посочи, че БСП ще предложи Закон за развитие на академичния състав.

„В съвременния глобализиран свят културата е изразител на националната идентичност, ето затова ще се стремим към постепенно постигане на 1% от БВП в държавния бюджет за функция култура“, посочи тя и заяви, че ще се усъвършенства финансирането.

„Нашето специално внимание към местната власт и регионална политика със специален план за Северозападна България, Родопите, Странджа, Сакар, в пограничните, планинските и полупланинските слаборазвити райони. Децентрализация, но наистина децентрализация по правила и край на прехвърлянето на отговорности от държавния бюджет към общините без те да са покрити с финансиране, защото общините загиват“, коментира Нинова.

Тя заяви, че от БСП ще обвържат размера на минималната работна заплата с темпа на увеличение на средната.

„Отглеждането на дете от една до двегодишна възраст да следва размера на минималната работна заплата. Пристъпваме към първи стъпки за семейно подоходно облагане, работещите млади семейства ще получават отстъпка от данъка, който дължат по 50 лв. месечно за едно дете“, коментира тя и обяви, че БСП ще разшири и обхвата на помощите. „Предлагаме промяна в данъчното облагане. Доходи над 10 000 лв. месечно да бъдат облагани с 20 % данък“, посочи Нинова и заяви, че ще пристъпят и към преизчисляване на пенсиите.

По отношение на здравеопазването, Нинова посочи, че ако служебният кабинет не го направи, БСП ще премахне пръстовите отпечатъци в болниците. „Всеки, който се осигурява здравно ще има безплатен достъп до здравеопазване с премахване на всички допълнителни натоварвания за плащане на тези хора“, коментира тя.

Нинова заяви, че ще модернизират Спешната помощ и държавните и общински болници.

Корнелия Нинова се обяви за активна, балансирана външна политика, в полза на националния интерес. Според нея трябва да се направят стъпки за отпадане на санкциите срещу Русия.

„Промените в глобалната среда пораждат необходимост от изработване за изцяло нова стратегия за национална сигурност и ние я готвим“, заяви лидерът на БСП. Тя посочи, че е хубаво да се използва пълноценно капацитета на българския военно-промишлен комплекс.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (5)

  1. КАК ЩЕ СЕ СПРАВЯТ ККОМУНИСТИТЕ С ЦИГАНСКАТА РАЖДАЕМОСТ И БЪЛГАРСКАТА НЕРаЖДАЕМОСТ ??? Това е въпросът на въпросите относно демогроафският срив !!! НО ТАЗИ ЗАДАЧКА И ПО ВРЕМЕТО НА ТОДОР ЖИВКОВ НЕ БЕ РЕШЕНА .А СЕГА….ВЪОБЩЕ НЯМА ДА БЪДЕ РЕШЕНА ! ДРУГАРКАТА ЛЪЖА ПО ДОБРЕ АДА НЕ ОБЕЩАВА НЕЩО , КОЕТО Е ТРУДНО ДА СЕ РЕАЛИЗИРА .АКО ТОВА ТЯ НЕ Е РАЗБРАЛА , ЗНАЧИ Е ДЕМАГОГ ;И ОЩЕ НЕЩО .В СЛУЧАЙ ЧЕ СЕ НАБЕЛЕЖАТ МЕРКИ ЗА УВЕЛИЧЕНИЕ НА РАЖДАНИЯТА , ТО НА КЯР СА ПАК ЦИГАНИТЕ .ТОВА Е ОРИСИЯТА НА ДЪРЖАВАТА НИ. 1300 ГОДИНИ НИКОЙ НЕ СРИНА БЪЛГАРИЯ , НО СЕГА ;ЦИГАНИТЕ СА НА ХОД……ДА СВЪРШАТ ТАЗИ РАБОТА )

  2. Путлерчо се гаври с България, а тая простакеса му ближе задника… класика.

  3. Нинова говори много точно и това не се харесва на увисналите и тъпи лумпени .

  4. Ало, тролчетата, в листчетата написаха ли ви как да се накарат българките да раждат, а пък циганките – не?

  5. Социаглистите демонстрират лицемерие. Те отдавна се редят на опшката пред американското посолство, но пък за лошия матриял се правят на русофили.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.