Нинова: Решението за мораториум върху новите молекули е на Бойко Борисов

Цветан Цветанов направи оглед на инфраструктурни обекти в Казанлък

Елтън Джон ще бъде почетен с концерт през януари

Изолация на блок в Студентски град падна пред входа на сградата Няма жертви и пострадали

Изпращат бившия румънски крал Михай в последния му път

Бойко Борисов: Аз съм с две ръце „за“ втори лифт в Банско Чета само директивите на Брюксел, заяви премиерът

Профилактиката е най-доброто лечение В това е убедена Марияна Бочева, която идва от Канада при д-р Емилова

Тропическа буря причини наводнения и свлачища на Филипините

Откриха сезона в Банско със забавни състезания, музика, танци и добро настроение

Откриха мъртъв най-големия син на бившия турски премиер Месут Йълмаз

Харви Уайнстийн отхвърли обвиненията, че очернил Ашли Джъд и Мира Сорвино

Еманюел Макрон ще празнува рождения си ден във френски дворец

Преизбраха Хорст Зеехофер за председател на ХСС

Естония приключва европредседателството си с излишък в бюджета

Николай Нанков: ВиК оператори планират до 40% намаляване на загубите на вода

Корнелия Нинова: Ще направим стъпки за отпадане на санкциите срещу Русия

Снимка: "БСП Лява България"

БСП ще ревизира образователната реформа на ГЕРБ. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на заседанието на 49-ия Конгрес на БСП при представянето на предизборната платформа на партията.

Нинова коментира, че БСП ще промени Закона за предучилищното и училищното образование.

„Публични финанси само за държавни и общински училища. Един учебник по един предмет с неограничен брой учебни помагала. Създаваме национална карта „Образование и икономика“, каза Нинова и посочи, че там ще се планира икономическото развитие и ще се залагат специалности и ще се гарантира, че тези хора, завършвайки ще имат работа, а икономиката ще има необходимите кадри.

„Утвърждаване на държавна поръчка в университетите, основана на планирането на нуждите на икономиката. Студентите там ще учат безплатно, таксите ще се поемат от държавата“, обяви Нинова и посочи, че от БСП са готови с нов Закон за професионалното образование. Тя посочи, че БСП ще предложи Закон за развитие на академичния състав.

„В съвременния глобализиран свят културата е изразител на националната идентичност, ето затова ще се стремим към постепенно постигане на 1% от БВП в държавния бюджет за функция култура“, посочи тя и заяви, че ще се усъвършенства финансирането.

„Нашето специално внимание към местната власт и регионална политика със специален план за Северозападна България, Родопите, Странджа, Сакар, в пограничните, планинските и полупланинските слаборазвити райони. Децентрализация, но наистина децентрализация по правила и край на прехвърлянето на отговорности от държавния бюджет към общините без те да са покрити с финансиране, защото общините загиват“, коментира Нинова.

Тя заяви, че от БСП ще обвържат размера на минималната работна заплата с темпа на увеличение на средната.

„Отглеждането на дете от една до двегодишна възраст да следва размера на минималната работна заплата. Пристъпваме към първи стъпки за семейно подоходно облагане, работещите млади семейства ще получават отстъпка от данъка, който дължат по 50 лв. месечно за едно дете“, коментира тя и обяви, че БСП ще разшири и обхвата на помощите. „Предлагаме промяна в данъчното облагане. Доходи над 10 000 лв. месечно да бъдат облагани с 20 % данък“, посочи Нинова и заяви, че ще пристъпят и към преизчисляване на пенсиите.

По отношение на здравеопазването, Нинова посочи, че ако служебният кабинет не го направи, БСП ще премахне пръстовите отпечатъци в болниците. „Всеки, който се осигурява здравно ще има безплатен достъп до здравеопазване с премахване на всички допълнителни натоварвания за плащане на тези хора“, коментира тя.

Нинова заяви, че ще модернизират Спешната помощ и държавните и общински болници.

Корнелия Нинова се обяви за активна, балансирана външна политика, в полза на националния интерес. Според нея трябва да се направят стъпки за отпадане на санкциите срещу Русия.

„Промените в глобалната среда пораждат необходимост от изработване за изцяло нова стратегия за национална сигурност и ние я готвим“, заяви лидерът на БСП. Тя посочи, че е хубаво да се използва пълноценно капацитета на българския военно-промишлен комплекс.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (5)

  1. КАК ЩЕ СЕ СПРАВЯТ ККОМУНИСТИТЕ С ЦИГАНСКАТА РАЖДАЕМОСТ И БЪЛГАРСКАТА НЕРаЖДАЕМОСТ ??? Това е въпросът на въпросите относно демогроафският срив !!! НО ТАЗИ ЗАДАЧКА И ПО ВРЕМЕТО НА ТОДОР ЖИВКОВ НЕ БЕ РЕШЕНА .А СЕГА….ВЪОБЩЕ НЯМА ДА БЪДЕ РЕШЕНА ! ДРУГАРКАТА ЛЪЖА ПО ДОБРЕ АДА НЕ ОБЕЩАВА НЕЩО , КОЕТО Е ТРУДНО ДА СЕ РЕАЛИЗИРА .АКО ТОВА ТЯ НЕ Е РАЗБРАЛА , ЗНАЧИ Е ДЕМАГОГ ;И ОЩЕ НЕЩО .В СЛУЧАЙ ЧЕ СЕ НАБЕЛЕЖАТ МЕРКИ ЗА УВЕЛИЧЕНИЕ НА РАЖДАНИЯТА , ТО НА КЯР СА ПАК ЦИГАНИТЕ .ТОВА Е ОРИСИЯТА НА ДЪРЖАВАТА НИ. 1300 ГОДИНИ НИКОЙ НЕ СРИНА БЪЛГАРИЯ , НО СЕГА ;ЦИГАНИТЕ СА НА ХОД……ДА СВЪРШАТ ТАЗИ РАБОТА )

  2. Путлерчо се гаври с България, а тая простакеса му ближе задника… класика.

  3. Нинова говори много точно и това не се харесва на увисналите и тъпи лумпени .

  4. Ало, тролчетата, в листчетата написаха ли ви как да се накарат българките да раждат, а пък циганките – не?

  5. Социаглистите демонстрират лицемерие. Те отдавна се редят на опшката пред американското посолство, но пък за лошия матриял се правят на русофили.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.