Убийците на таксиметров шофьор взели дрога за кураж

Безработните гаджета Космас Космас и Ренета Козарова, обвинени в убийството на таксиметровия шофьор Васил Ашиков, взели дрога за кураж, преди да намушкат жертвата си. Това признала часове след престъплението 23-годишната Ренета, стана ясно на заседание на Апелативния съд-Варна, пред който партньорът й Космас обжалва постоянния си арест. 26-годишният мъж поиска от магистратите да го пуснат на свобода, защото е невинен.

"Аз искам името ми да бъде изчистено", заяви Космас и оспори обвинението в грабеж, тъй като при залавянето му в джоба му имало само 34 ст. Непокътната била и инвалидната му пенсия от 120 лв., преведена 3 дни преди кървавата драма, станала на 10 април до входа на военно поделение край с. Каменар. Защитата на Космас посочи, че той има 60% инвалидност заради пареза на дясната страна на тялото, получена след прекаран в детството менингит и затова не е бил способен да нанесе ударите с нож по гърдите, белия дроб и главата на жертвата. В показанията си обаче Ренета е заявила, че и двамата са мушкали 61-годишния шофьор, контрира прокуратурата.

Тепърва експертизи ще установят дали здравословното състояние на Космас позволява той да дочака процеса зад решетките. Огледите и събраните до момента доказателства обаче сочат, че и той е съпричастен към тежкото престъпление, реши съдът и с окончателно определение отказа да пусне младежа от ареста. Допълнителен мотив се оказа и липсата на постоянен адрес. Разследването установило, че месеци наред Космас и Ренета са сменяли квартири в Пловдив и Варна, последната от които напуснали в деня на убийството.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право