Космонавти, политици, дипломати и учени валидираха пощенска марка

Заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Димитър Геновски, извънредният и пълномощен посланик на Русия Анатолий Макаров, космонавтът от Международната космическа станция Олег Скрипочка, първият космонавт на България Георги Иванов и председателят на Българското астронавтическо дружество проф. Петър Гецов валидараха пощенска марка, съобщават от пресцентъра на Министерството на транспорта. Изданието е на тема „60 години Българско астронавтическо дружество“.

Пощенските марки на тема „Космос“ и „Авиация“ са едни от най-търсените, както от филателистите, така и от хората, които изпращат писма, каза по време на церемонията заместник-министър Димитър Геновски. По думите му, българското маркоиздаване често се обръща към тази тема, защото нашата страна отдавна е част от космическото семейство. „Посвещаваме тази марка на хората, които помогнаха България да остане в историята като шестата космическа държава в света“, каза още заместник-министърът.

Церемонията се състоя в Руския културно-информационен център. Тя бе част от честването на 60 години от изстрелването на първия изкуствен спътник на Земята. Екипажът на Международната космическа станция се включи с видео обръщение към участниците в събитието. По време събитието бе представена и изложба с макет на първия изкуствен спътник.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България