Костадинов: Наглостта на македонците не е нещо ново, искат да се отречем от собствената си история

"Те разбират само един език - езика на силата", допълни лидерът на "Възраждане"

"Казахме, че като вдигнем ветото за Република Северна Македония от там ще последва сериозна атака - физическа, а другата във всички направления, с които да се защитават лъжливи твърдения. Наглостта на македонците не е нещо ново. Македонската държава ще продължава своята агресия спрямо нас, докато й позволяваме. Какво значи да кажеш от София, че няма да допускаш никой в РСМ, който твърди, че българите и македонците са един народ", заяви от парламентарната трибуна лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.

По думите му огромното мнозинство в РСМ е българско.

"Ако българските чувства в Македония не бяха толкова големи, никой нямаше да се грижи за българските клубове. Има хора, които се считат за македонци. Някой да е чул заплаха към тези хора от обществото или държавата? Не, никога! В Македония не е така. Искат да се отречем от собствената си история. Те разбират само един език - езика на силата", допълни Костадин Костадинов.

Според него на тази наглост трябва да се сложи край.

"Ако ние не спрем тези фалшификации и Македония стане член на Европейския съюз, ще ни накарат да се отречем от собствената си история. Това няма да го позволим", каза още Костадин Костадинов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика