Костадинов показа документ от прокуратурата: Няма злоупотреби с партийната субсидия на "Възраждане"

"Всеки разход е документално доказан и отчетен пред Сметната палата", се казва в решението на прокурора

Окръжната прокуратура във Варна е прекратила наказателното производство срещу лидера на партия "Възраждане", което беше образувано в средата на 2020 година, след телевизионен репортаж, касаещ разходването на държавната субсидия на партията. Това съобщи самият Костадин Костадинов във фейсбук, като показа и факсимиле от решението на държавното обвинение.

В него се посочва, че не е установено присвояване на суми от партийната субсидия и, че средствата са били разходвани са пряката дейност на формацията и изповядваните от нея принципи.

"Всеки разход е документално доказан и отчетен пред Сметната палата", се казва в решението на прокурора.

"За ужас на цялата псевдодемократична група, когато фактите говорят - всеки един от вас ще бъде съден за клевета, заради лъжите и внушенията, които се опитвате да направите за мен", заявява лидерът на "Възраждане" в поста си.

"Към "обективните" медии, които застават на страната на истинските измамници: няма да има прошка и за вас! Но не съм аз този, който ще ви съди! Чистата ви съвест е тази, която ще ви топли нощем, докато Му се молите да бъдете пощадени", допълва той.

Към "Промяната", която дойде, за да раздава правосъдие и възмездие на един ояден и самозабравил се режим, който управляваше България 13 години: какво стана с Гешев, Борисов, кюлчетата, пачките, че изведнъж моят ипотечен кредит в лева ви стана най-големия приоритет, пита Костадинов. "Неподготвени дойдохте в калта, в която всички ние крачим години. Тези, които ви изпратиха, са забравили да ви споменат, че когато мяташ кал по някого - може и да не го уцелиш, но калта ще остане по ръцете ти", посочва лидерът на "Възраждане".

"Към моя народ: българи, не се поддавайте на провокации, лъжи и манипулации - те имат една единствена цел - да ви внушат, че няма изход от тази ситуация, че няма смисъл да се търси нещо различно, а дори и да има нещо различно - то, накрая, ще се окаже от същото", казва в заключение Костадин Костадинов.

https://www.facebook.com/kostadin.eu/posts/pfbid0PtJALsKRjgSRXuD8TD89oWoj6ZsHCSYufbTd6JFYwmGkgYnfPsX69LL3RAFV8QJYl
Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика