Коста Филипов: Срещата за Македония при президента е закъсняла

Коста Филипов. Снимка: БНТ

Днешната среща при президента е леко закъсняла - създаде се такава ситуация, че почти е сигурно, че Северна Македония ще получи дата за започване на преговори за членство в ЕС. Въпросът е дали ще бъде в пакет с Албания или обратно. Това коментира журналистът Коста Филипов по БНТ във връзка с консултативната среща, свикана от Румен Радев, за обсъждане на резултатите от работата на Съвместната комисия по историческите и образователни въпроси между България и Северна Македония.

На 17 октомври западната ни съседка очаква да получи дата за започване на преговори за членство в общността. Условието обаче е единодушно съгласие на всички 28 страни членки.

По думите му, работата на Съвместната комисия по историческите и образователни въпроси не съвпада с политическото време, защото върви бавно, а политиците бързат да получат отговори и решения на спорните въпроси.

"От срещата днес очаквам все пак да се чуят малко повече мнения и да се формулира малко по-ясна и точна позиция на Република България преди срещата за присъединяване", коментира журналистът.

Коментари

Задължително поле