Котдивоарски халф на „Ботев” (Пд) се размина с трансфер в тима на Виктор Генев в Израел

Президентът на „канарчетата” Ангел Палийски претърпя нелеп индицент и операция в „Пирогов”

Котдивоарският халф на „Ботев” (Пд) Яя Меледже Омнибес се размина с трансфер в елитния израелски клуб „Ашдод”, който преди 2 седмици привлече централния защитник на „канарчетата” Виктор Генев. Летният трансферен пазар в Обетованата земя затвори на 5 септември в 19 часа, а по различни причини африканецът не успя да излети във вторник от София и да мине задължителните медицински тестове, преди да парафира договор с евреите. Вина за провалената сделка имали и шефовете на „Ашдод”, които до последно се чудели между котдивоареца и хърватски дефанзивен халф, а когато взели окончателно решение, се оказало, че няма време да се стигне до финализирането й, въпреки че всички детайли били договорени.

Трансферната сума била 250 000 евро, които щели да бъдат разделени в съотношение 40:60 между „Ботев” (Пд) и „Септември” (Сф), притежаващи солидарно трансферните права на 19-годишния африканец. Самият той пък щял да взема месечна заплата от 4000 евро, която след края на първия сезон на тригодишния му договор щяла да бъде вдигната с 10% при определени условия.  След пропадането на продажбата на Яя Меледже Омнибес в Израел, котдивоарецът поднови тренировките си в „Ботев” и вече се готви наравно с останалите си съотборници за неделното домакинство от 20 часа срещу „Левски” (Сф) от 8-мия кръг на Първа професионална лига. Билетите за него ще бъдат пуснати в продажба в Пловдив в четвъртък сутринта на цени от 8 и 10 лева.

Часове преди дербито с „Левски” в залата за пресконференция на стадиона в Коматево е насрочено общо събрание на мажоритарния собственик на „канарчетата” – Сдружение ПФК „Ботев Пловдив”, което държи 61% от акциите в жълто-черното футболно АД. От КПБП  (Клуба на привърженици на Ботев Пловдив) оттеглиха своето доверие от сдружението с мотива, че вече 3 години не прави нищо за довършването на клубния стадион. Бултрасите настояват за теглене на кредит, с който да бъде изграден „Колежа”, но по-трезвомислещите привърженици на „канарчетата” питат дали ще се намери банка, готова да отпусне нужните над 20 млн.лв. без сигурни гаранции, че ще си върне парите и без обезпечение. Президентът на „Ботев” (Пд) Ангел Палийски пък претърпя през миналата седмица нелеп инцидент и в момента се възстановява в клиниката по неврохирургия на „Пирогов” в София след тежка и сложна операция, извършена от проф. Николай Габровски и присъствието му на общото събрание на Сдружението и на дербито с „Левски” е под въпрос.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ