Коутиньо взима №7 в „Барселона“

Liverpool's Brazilian midfielder Philippe Coutinho controls the ball during the English Premier League football match between Liverpool and Swansea City at Anfield in Liverpool, north west England, on December 29, 2014. AFP PHOTO / PAUL ELLIS RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or “live” services. Online in-match use limited to 45 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications.

Филипе Коутиньо е пожелал да играе с №7 в „Барселона“, съобщават медиите в Испания. Истерията около трансфера на бразилеца е към своя край. След 6-месечни преговори ръководствата на „Ливърпул“ и лидера в Ла Лига са пред сделка. За целта от „Камп Ноу“ ще трябва да платят внушителните 150 млн. евро. 110 от тях ще бъдат преведени при подписването, а останалите са под формата на бонуси. Бразилският национал е отказал да играе повече за мърсисайдци. Според испанския журналист Алберт Рохе футболистът се преструвал на контузен, за да не е на разположение за срещите с „Бърнли“ (2:1) за първенство и предстоящото дерби в петък с „Евертън“ за ФА Къп.

А за да получи Коутиньо екип с №7 на „Камп Ноу“, ръководството на каталунците ще трябва да продаде настоящия му собственик - Арда Туран. Това се налага, за да бъде спазен и финансовия феъпрлей на ФИФА. Турският полузащитник може да поеме в обратна посока, но не към „Анфийлд“, а в другия голям отбор от града на „Бийтълс“ - „Евертън“.

И докато сделката е пред финализиране, във Висшата лига се изиграха поредните мачове от шампионата. В тях „Манчестър Сити“ се завърна на победния път, след като на 31 декември „Кристъл Палас“ (0:0) спря серията им от 18 поредни мача с успех.

Сега тимът на Хосеп Гуардиола надигра „Уотфорд“ с 371 у дома. Едно от попаденията за „гражданите“ бе дело на Кристиян Кабаселе, бившият бранител на „Лудогорец“. Белгийският национал си вкара автогол в 13-ата минута, след като преди това Рахим Стърлинг бе открил резултата в 38-ата секунда. Серхио Агуеро също се разписа за домакините, а Андре Грей вкара почетното попадение за гостите.

В същото време „Саутхямптън“ загуби с 1:2 домакинството си на „Кристъл Палас“, което разклати стола на мениджъра Маурисио Пелегрино. Същото важи и за Марк Хюз, чийто отбор „Стоук Сити“ е при изпадащите след серия от слаби резултати. Над чертата вече е „Уест Хем“, спечелил трудно с 2:1 срещу „Уест Бромич“. „Тотнъм“ победи безпроблемно „Суонси“ с 2:0 след попадения на Фернандо Йоренте и Деле Али.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят