Крадецът на багера от Търговище остава в ареста, 61-годишният мъж не давал обяснения за кражбата

61-годишен мъж от Провадийско е с постоянен арест, след като е бил задържан за кражбата на багера от Търговище. Това съобщиха от Апелативна прокуратура във Варна.

Веселин М. не е дал обяснение пред Районния съд в Провадия, където е гледана мярката му, за отнемането на скъпата строителна техника, която беше ползвана и при снегопочистването на Търговище.

Както „Труд” съобщи комбинираният багер, който струвал около 70 000 евро, е бил откраднат през нощта в четвъртък от паркинг до блок в кв.”Запад” 3, където бил оставен след свършване смяната на работника, който го управлявал. В ранния следобед беше открит във Ветрино, Провадийско. Това стана, след като собственикът, строителен предприемач от Търговище, пуснал свои коли заедно с полицаи по възможните направления. GPS на багера дал сигнал след часове, тъй като бил заглушаван от момента на кражбата до спирането във Ветрино. Накрая било локализирано местонахождението му.

Близо до багера бил задържан и извършителят, но от полицията не съобщиха това, вероятно, надявайки се, Веселин да издаде евентуалните си съучастници.

Неофициалната версия е, че кражбата е поръчкова и багерът е трябвало да бъде изнесен зад граница.

От прокуратурата уточниха, че срещу извършителя има две висящи наказателни дела за кражби.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право