Ирак започна офанзива за превземане на бастион на ИДИЛ

Лидерите на двете Кореи се срещнаха отново

Димитър Маргаритов, КЗП: Потребителите често не се замислят колко им струват „безплатните“ електронни услуги в Интернет

Казани с боб и лютика димят на кулинарен фест насред Монтана

Вежди Рашидов пред „Труд“: Светлин бе мотор, който движеше държавата ни напред

Австралия: Очакваме признание от Русия, че поемат отговорност за свалянето на малайзийския самолет над Източна Украйна

Криминална история на 1800 години се заплете Тройно убийство е извършено при готско нападение над Филипопол

Цвета Караянчева: Всички ценители на майсторството на Светлин Русев ще съхранят искреното си уважение към приноса му за развитието на изкуството

Вандали поругаха изложбата „За буквите” в центъра на София

Варна показва съкровищата си

Как Тръмп тласка света в ръцете на Путин

Барние прикани Великобритания да приеме споразумение за върховенството на Съда на ЕС

Кметът на Монтана стана чирак-резбар

Румен Петков: Светлин Русев ще остане с написаното, изреченото, нарисуваното в душите и в сърцата ни, в България и в света

Пленкович: Това посещение е крачка напред за сътрудничеството ни, благодаря на Борисов

Крадец върна Ценко Чоков в ареста

Ценко Чоков в съда. Снимка: Пламен Стоименов

Крадец на 20 години от врачанското село Галиче даде основание на спецсъда да върне кмета на селото Ценко Чоков в ареста. Десислав Олеков, който преди години насякъл с брадва краката на възрастен човек инвалид в селото, за да го ограби, е основният свидетел на обвинението. Това стана ясно в четвъртък в спецсъда, където се проведе първото заседание по делото срещу скандалния кмет на Галиче Ценко Чоков, сина му Мартин и още шестима души. Чокови са обвинени като организатори на престъпна група за лихварство, рекет и побой. В хода на заседанието 17 души, които са вписани в обвинителния акт като пострадали, пожелаха да се конституират като граждански ищци по делото и поискаха обезщетения от Ценко и Мартин за нанесени имуществени и неимуществени щети.

Сред предявилите претенции бе и Десислав Олеков. Той се оплака, че на 20 февруари т.г. Чоков го пресрещнал в циганската махала на Галиче и го притиснал да промени показанията си срещу него. „Ще кажеш, че парите, които ти е дал Мартин, ти ги е дал назаем. Да не ревеш после“, казал Чоков по думите на Десислав. Часове покъсно това предизвикало необуздан страх у Десислав и той позвънил на тел. 112. Срещнал се с 2 патрула полицаи и разказал за срещата, за която твърдял, че е имал с Чоков. Започнала проверка по случая в прокуратурата в Бяла Слатина. Преписка от нея послужи за основание спецпрокуратурата да поиска разпит на Десислав и преразглеждане на мярката за неотклонение на Ценко Чоков от парична гаранция в задържане под стража.

Въпреки че съдията докладчик Велислава Ангелова не даде ход на делото по същество заради отсъстващи адвокати на част от подсъдимите, тя допусна свидетелят да бъде разпитан. Оказа се, че Десислав няма лична карта, а се легитимира с акт за раждане. Адвокатът на ЧоковиИлиян Василев, настоя прокурорът да извади информация за самоличността на свидетеля от систематаБългарски документи за самоличност“. Това се оказа трудоемко, тъй като Десислав никога не е имал лични документи. Все пак той бе разпитан. Пред съда сподели разказа си за срещата с Чоков и заяви, че се страхува за живота си. След 12-часов дебат по казусаЧоковисъдия Ангелова прецени, че има реална опасност кметът да извърши престъпление, и го върна в ареста.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.