Крадец източил за минути 1800 лв. от чужди банкови карти

Чевръст крадец, успял за минути да източи 1800 лв. от чужди банкови карти, отива на съд, съобщиха от пресцентъра на апелативната прокуратура във Варна. Ивелин Ив. е обвинен за използване на платежни инструменти без съгласието на титуляра в условията на продължаващо престъпление.

38-годишният мъж погазил закона на 12 март. Около 13 часа той задигнал малък сак от чужда кола, а в него намерил няколко банкови карти заедно с листчета, на които били записани ПИН-кодовете. Ивелин веднага се възползвал от плячката. За минути на три пъти изтеглил от кредитна карта 1000 лв., а веднага след това източил от друга на два пъти общо 800 лв. За да не бъде разпознат, крадецът слагал ръка пред камерите на банкоматите. За лош негов късмет обаче съсед на потърпевшия собственик на сака видял как той го задига, проследил го и записал номера на автомобила му "Волво".

След това уведомил комшията си, а той - полицията. Същия ден Ивелин бил призован за разпит във Второ РУП във Варна. Той пристигнал облечен с дрехите, които носел, докато източвал чуждите карти. Назначената видеотехническа и лицево-идентификационна експертизи категорично го уличили като извършител на престъплението. Ако окръжният съд го признае за виновен, Ивелин Ив. може да бъде наказан с лишаване от свобода от 2 до 8 г. и с глоба до двойния размер на присвоената сума, уточниха от прокуратурата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право