Крадец нападна три пенсионерки за един ден

Задигнал общо 174 лева

Рецидивистът се призна за виновен и получи година и половина затвор

Рецидивист от Шуменско, осъждан 20 пъти за кражби, получи нова ефективна присъда 1 година и шест месеца затвор, след като в един и същи ден се вмъкна в къщите на три възрастни жени.

55-годишният Васил Стоянов е в ареста още от залавянето му на 1 март тази година, а сега признал вина и пожелал да сключи споразумение с прокуратурата.

Нападенията Васил извършил на 28 февруари, като подбрал къщите на 3 самотни жени. Влязъл при първата - 88-годишната А. Н., и се опитал да вземе портмонето й с 20 лв. Жената решила, че е изнасилвач, и започнала да крещи и да го налага с бастун. Васил я бутнал и избягал.

От дома на болнавата М. П. обаче успял да отмъкне 170 лв., като първо си предложил услугите да й помогне в домакинството. Жената го пуснала, но като си тръгнал, усетила кражбата. През това време Васил вече бил при следващата пенсионерка, която била болна на легло. Взел портфейла й, в който имало само 4,08 лв. и един молив за 60 ст.

Васил е от шуменското село Струйно. Последната му присъда е от 2011 г., когато бил наказан с 3 г. и 4 месеца затвор за кражба на ракия и хавлии от частен дом.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право