Крадец на кола се заби в стълб след гонка с полицията

26-годишен мъж от Г. Оряховица самокатастрофира с противозаконно отнет лек автомобил, след като се опита да осуети полицейска проверка. В петък в 03,45 ч. в Г. Оряховица полицейски екип  забелязал лек автомобил "Опел", движещ се с висока скорост в посока с. Първомайци и не спрял на кръстовище на знак "Стоп".

Униформените го последвали, подали светлинен и звуков сигнал на водача да спре, но той не само, че не изпълнил полицейското рапореждане, но и увеличил скоростта. Не успял да овладее автомобила и на входа на с. Първомайци се блъснал в стълб на електропреносната мрежа. След това водачът напуснал местопроизшествието.

Междувременно полицейските служители установили собственика на автомобила, както и че по-рано същата нощ е бил противозаконно отнет. От проведените действия по разследването е изяснено, че зад волана на автомобила е стоял 26-годишен мъж от Горна Оряховица, известен на полицията и осъждан. Той е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Настанен е за лечение в Държавната психиатрична болница в с. Церова кория. По случая е започнато досъдебно производство.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право