Крадец на коли заловен след гонка (обзор)

Известният апаш Лъвицата избягал при преследването

Потрошени патрулки при акцията

08-01aЕдин от известните автокрадци в София бе заловен при акция на полицията и кратко преследване в София. Георги Воденичаров-Кико бил спипан в ранните часове днес, след като подкарал луксозно БМВ 7-ца.

Кико се качил в чуждата кола в столичния кв. “Витоша”. Заедно с него бил и друг известен автоапаш Светослав Петков-Лъвицата. Полицаите обаче им направили засада и ги подгонили. При преследването, Кико ударил няколко автомобила и патрулки. Въпреки това бил заловен и окован с белезници. Лъвицата обаче успял да избяга с друг автомобил, с който трябвало да е “пилотна кола”. В момента той е обявен за издирване.

“Това е един от емблематичните автокрадци, който основно формира оперативната обстановка по линия на противозаконните отнемания. Поздравявам колегите – да задържиш такъв тип бандит на терен с краденото превозно средство се изисква голям професионализъм! За съжаление при опит да избяга от колегите е нанесъл щети на три наши служебни автомобила. Но е задържан. Всъщност предстои издирването на още един, който е успял да се оттегли. Надявам се бързо да бъде задържан”, каза вътрешният министър Младен Маринов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право