Крадец от търговци отива на съд

Окръжната прокуратура в Шумен внесе обвинителен акт срещу Георги К. от варненското село Игнатиево за кражби и за теглене на пари от чужди дебитни карти. Деянията са извършени като продължавано престъпление от 45-годишния мъж, който се оказал специалист по омайване и ограбване на търговци.

На 16 септември м.г. подсъдимият посетил пазар в град Нови пазар. Докато продавачът разтоварвал стоката си и я подреждал, Георги започнал да се прехласва по тенджерите и други домашни потреби. Целта му била да открадне чантичката на продавача, която била оставена в багажника на автомобила. Казал на търговеца да му опакова стоката и обяснил, че ще я плати, след като довърши разходката си по сергиите.

Със същия ловък номер успял да открадне и портфейла на друга търговка на общинския пазар на 7 октомври. И в двамата портфейла 45-годишният рецидивист намерил три дебитни карти и мобилен телефон, а щетите от двете кражби са за 217 лева. От дебитните карти на двамата търговци той изтеглил 140 лева.

Сега Георги К. е в ареста по друго досъдебно производство. За кражбите и точенето на картите застава пред шуменския съд на 27 февруари.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право