Крадлива рода мята камъни по полицаи

Снимка: Архив

Гюлините уличени в бракониерство

Трима мъже и две момчета от крадливия род Гюлините отново бяха уличени в престъпление, този път незаконна сеч на дърва в землището на шуменското село Преселка. Акцията по задържането им не мина без съпротива, техни родственици замервали с камъни униформените, но за късмет нападението се разминало без травми, научи "Труд".

До ареста на мъжете се стигнало по време на специализирана операция срещу незаконен добив на дървесина - към 17:30 часа във вторник служители на Специализираните полицейски сили от ОДМВР-Шумен забелязали петима, натоварени в 2 каруци да шарят из горския фонд на село Преселка. Оказало се, че криминално проявените с кражби Юсеин А./42г./, Муталиб М./60г./ и Атанас Х./50г./, както и двете момчета с тях на 14 и 17 г., превозват 1,4 кубика дърва за огрев „цер“, добити без позволително.

Униформените иззели два моторни триона, каруците и дървата, и ги предали на служители от ДГС-Нови пазар. Решили да върнат конете. Когато двама полицаи отишли с животните в ромската махала на Преселка обаче, били посрещнати с камъни от разгневената рода. Гюлините били бесни, че техни хора са арестувани заради едни дърва. Добре че на мястото бил и местния полицейски инспектор, който успял да овладее тълпата.

Тримата секачи са задържани в ареста, а непълнолетните са предадени срещу разписка на близките им, съобщават от полицията. Започнато е досъдебно производство.

Крадливият род Гюлините е известен с набезите си в региона, но отдавна не са се проявявали. Преди 4 г. един от мъжете Янчо Христов-Яшара нашумя като първият, сдобил се у нас с електронна гривна за проследяване.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право