Крадци опитаха да ограбят банкомата в кметството в град Баня

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Неизвестни засега крадци са опитали да ограбят през нощта в петък банкомат, монтиран в сградата на кметството на град Баня, съобщиха от Областна дирекция на МВР-Пловдив.

Сигналът за посегателството е подаден на телефон 112 в 2,40 часа след полунощ, след като се задействала алармата на сградата на кметството, която била разбита с взлом от бандитите. Те се опитали да отворят с инструменти банкомата и да задигнат парите от него, но избягали след задействане на алармената система и преди да бъдат спипани на местопрестъплението от патрул на частната охранителна фирма, с която кметството в Баня имала сключен договор.

Полицаи от РУ на МВР-Карлово са извършили оглед на мястото на инцидента, а по случая е образувано досъдебно производство. Сградата на кметството в Баня е отцепена и временно затворена, като най-вероятно чиновниците от екипа на кмета Стамен Гешев ще подновят работа чак в понеделник сутринта.

След преглед на записите от охранителните камери, монтирани на сградата на кметството в курортното градче, стана ясно, че бандитите, опитали да разбият и ограбят банкомата, били двама мъже с качулки на главата. Те били въоръжени с чук, кол, щанга и длето, с които помляли входната врата на кметството и влезли във фоайето, където бил монтиран банкомата, но в момента, в който се включила алармата, захвърлили инструментите и избягали.

Полицаи от РУ на МВР-Карлово и разследваща група криминалисти вече са по следите на апашите, но от полицията засега отказват да дадат информация дали стана дума за гастрольори или местни бандити.

Тази нощ имаше още два случая на обири на банкомати - в столичния квартал "Левски" и в Банкя.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право