Крадци отиват на съд, двама от тях са ученици

По обвинение на Районна прокуратура – Велико Търново извършители на кражби са предадени на съд.

Обвинението срещу Митко Ш. /24 години/ и Страхил П. /ученик в 12 клас, при условията на повторност/, като извършители и подпомогнати от Назив Д. /ученик в 10 клас/ е за това, че на 02 ноември 2016 г. в гр. В. Търново, в съучастие, чрез използване на лек автомобил „Опел Астра“, отнели чужда движима вещ - телевизор „Тошиба” на стойност 366 лв., от владението на собствениците.

Обвинението срещу Назив Д. е затова, че спомогнал да бъде продадена чужда движима вещ - телевизор на стойност 366 лв., за която знаел, че е придобита чрез кражба.

Страхил П. често ходил на гости в жилището на свои приятел, като играели заедно на компютърна игра. При гостуванията си видял телевизора и решил да го открадне. Разбрал, че в началото на ноември приятелят му ще отсъства за няколко дни и решил в този период да извърши кражбата. На 02 ноември се придвижил до жилището и през прозорец влязъл вътре, взел телевизора, но установил, че сам няма да може да го изнесе и напуснал жилището.

Обадил се на Митко Ш. който имал кола и двамата се върнали до къщата и взели телевизора. Първоначално смятали да го продадат в заложна къща, но никой от тях нямал лична карта. Затова се обадили на Назив Д. Той от своя страна позвънил по телефона на познат и му казал, че неговият баща е изпратил от чужбина телевизор, който продава и му предложил да го закупи.

Районна прокуратура – В. Търново е предала на съд Йоан И. за това, че на 30.04.2017 г. от аварирал автомобил "БМВ 530 Д" на път с. Ресен - с. Самоводене, чрез използване на техническо средство - крик и МПС отнел от владението на собственика чужди движими вещи - 3 бр. гуми марка и 3 бр. алуминиеви джанти модел „БМВ“, 17 цола, всичко на обща стойност 600 лв.

Предстои насрочване на делата за разглеждане от съда.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право