Крадци се правят на куриер и бизнесмен

Снимка: Архив

За нов вид измама предупреждават от шуменската полиция - двама мъже се правят на курирер и бизнесмен, и пробват да обират счетоводни къщи в града. Поне три случая са известни в Шумен. В един от офисите престъпният дует без малко да си тръгне с 1500 лв., но служители усетили липсата.

В офисите първо звъни куриер и казва, че ще достави пратка. После пристига менте бизнесмена. В един от случаите в шуменски офис пристигнал елегантен мъж, който обяснил, че спечелил обществена поръчка за доставка на зехтин в детски градини и искал някой да му движи счетоводството. Боравел свободно с терминологията и докато се обяснявал по домофона звъннал "куриера", който поискал някой да слезе до колата да вземе пратката. Служителка слязла, но не открила куриер. Междувременно "бизнесменът", останал сам, докопал чанта без наблюдение и взел портфейл с голямата сума. Много бързо служителите се усетили, че става дума за капан и почнали да търсят парите. Гостът се видял на тясно и казал, че е видял едно портмоне и попитал дали не е това, което търсят. После светкавично напуснал офиса.

От полицията напомнят на служителите в офиси да бъдат внимателни и да не оставят сами непознати хора в помещенията. Ако имат подозрения, че са потенциална жертва на измамници веднага да подадат сигнал на телефон 112.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право