Крадци убиха бизнесмен в съня му

Снимка: Архив

Съпругата на починалия също е пребита

Нагли обирджии са нахлули с взлом посред нощ в дома на бизнесмен, пребили го до смърт, след което го ограбили и изчезнали, научи „Труд“ от близки на жертвата. Инцидентът се разиграл в гр. Левски, Плевенско, около 2 ч през нощта срещу петък, 30 декември. Тежко е пострадала и съпругата на починалия от травмите си 57-годишен мъж.

Непосредствено след екшъна двамата съпрузи са били откарани по спешност в местната многопрофилна болница. По думите на дежурния лекар бизнесменът е бил в кома, в потресаващ вид, а побоят - изключително жесток. Мъжът и жената бързо са били транспортирани в болница в Плевен, но няколко часа по-късно 57-годишният К. К. е починал без да излезе от комата. Съпругата му обяснила, че помни всичко и ще свидетелства.

До редакционното приключване на броя официална информация по случая нямаше. С инцидента се занимава плевенската криминална полиция.

Бизнесменът е припечелвал основно от обмяна и препродажба на златни накити. Мястото на инцидента осъмнало с патрулки. По всяка вероятност в деня преди нападението К. К. се е прибрал с голяма сума пари след обмяна на валута, а информацията за това е изтекла към криминалния контингент в региона, разказаха пред вестника съседи.

Обирите зачестяват, крадците стават все по-арогантни и по-жестоки, а няма кой да ни защити, разказват хората в града. През последните години няколко пъти е било разбивано и местното златарско ателие.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право