Над 800 жертви на COVID-19 в Турция, заразените са близо 40 000

Великобритания регистрира нов рекорден ръст на смъртните случаи за денонощие

27-годишна родилка стана жертва на COVID-19 в Северна Македония

Трябват антикризисни мерки и за медиите

ЕС насочва 20 млрд. евро към чужди държави за справяне с COVID-19

Бърни Сандърс се отказва от надпреварата за президент на САЩ

Хиляди хора горят с платени почивки Много туроператори могат да бъдат заличени заради прекратени застраховки

Над 60 000 починали от коронавируса в Европа

ЕК одобрява схема за гаранция от 255 млн. евро за малките и средните дружества в България

Захариева: Парите за „такса“ коронавирус ще бъдат върнати на гражданите

Тълпи на пазарите въпреки карантината Търговци и клиенти не ползват маски и ръкавици, показа проверка на “Труд”

Лондон не планира да сваля мерките

ДДС при продажба на недвижим имот

75-годишен мъж дари пенсията си на болницата в Чирпан

Българин отказа да си сложи маска в магазин във Виена и заплаши служители с отвертка, задържаха го

Кражби, измами и грабежи са най-честите престъпления във Варненско

Кражби, измами и грабежи са най-честите престъпления, за които са били образувани наказателни дела във Варненския окръжен съд /ВОС/, показа отчет институцията за 2018 г. Според направената за първи път структура на престъпността магистратите са гледали 188 процеса за посегателства против собствеността. На второ място са общоопасните престъпления – 149, свързани с транспортни инциденти и дрога, а на трето – тези против личността. За година ВОС е заседавал по 49 процеса за убийства.

„Броят им през годините не намалява, но като цяло отчитаме лек спад на наказателните дела. Миналата година са постъпили 1583 – с 91 по-малко от предходната. Въпреки че част от тях бяха сложни и касаещи тежки престъпления и въпреки че единствени в страната заседаваме и под земята, 92% от делата са приключени в 3-месечен срок“, заяви ръководителят на Наказателното отделение Иваничка Славкова, визирайки хроничния проблем с липсата на заседателни зали. 104 г. след раждането на идеята Варна да има Съдебна палата проблемът е на път да се реши, след като ВСС вече определи терен за бъдещата сграда.

„В ръцете на държавата е да това да се случи в бързи темпове. Вярвам, че ще се преборим“, коментира председателят на ВОС Марин Маринов. Той припомни, че Варна е единственият град, в който окръжният и районният съд имат специализирани състави за работа с деца, а в Синята стая за 3 г. са разпитани 39 подрастващи. За разлика от Наказателното отделение във ВОС, 2018 г. е била рекордна за Гражданското и Търговското отделения, където са постъпили общо 5980 дела. В първото отчитат ръст на исковете по Закона за отговорността на държавата и общините, срещу доставчика на еленергия и на споровете за родителски права. Във второто повече са били облигационните искове, но не и процесите за фалит, като сред закъсалите 52 фирми е нямало нито една голяма.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.