Путин и Макрон са обсъдили ситуацията в Украйна и Сирия в телефонен разговор

РИОСВ-Плевен и Басейнова дирекция „Дунавски район“ спряха дейности по почистване на река Вит

Осъдиха двама инспектори от Агенция по храните, взели подкуп

Сестрата на Бергюзар Корел е чистачка в САЩ

Катастрофа между два тира блокира движението на пътя Плевен – София

Калоян Паргов: Притеснява ме омразата в БСП

Ремонт ограничава движението в тунел „Траянови врата“ на „Тракия“ в посока Бургас

ОССЕ: Изборите в Беларус са опорочени

Откриха сифилис на 11-годишно момиченце

АПИ не е възлагала изпълнението на никакви дейности край река Вит, свързани с изграждането на участък от магистрала „Хемус“

Вицепремиерът Марияна Николова ще участва в международнен бизнес форум в Делхи

Велико Търново с богат културен календар и изненади за децата за Коледа

САЩ ще наложи санкции на Египет, ако купи руски изтребители

Хванаха двама извършители на грабежи в столицата

„Ферари“ вика на съд Фетел и Льоклер

Край на бедственото положение в „Полимери“ в Девня

Срокът на обявеното частично бедствено положение на територията на фалиралия завод „Полимери“ в Девня изтича в четвъртък и ще бъде свалено, каза за „Труд“ областният управител на Варна Тодор Йотов.

Направена е нова настилка на бетоновата площадка на цистерните с опасния трихлоретан, за да се предотврати евентуален разлив в почвата. Областният управител е получил уверение, че Междуведомствената комисия за защита на населението при бедствия и аварии към МС ще отпусне 320 000 лева за извършените аварийни действия. Частичното бедствено положение беше обявено на 28 февруари заради риска от изтичане на отровния химикал.Двете цистерни са пълни с 2500 трихлоретан.

До есента трябва да започне цялостното решение на проблема с изнасянето на трихлоретана с вагони за Франция. Предстои подписване на договора с фирмата-изпълнител, спечелила обществената поръчка, обявена за 12 млн.лева без ДДС.

Седмица преди Великден трябва да бъде пусната за движение и крайбрежната алея във Варна, затрупана от свлачище на ската, заради което кметът обяви частичното бедствено положение. Това е приоритет №2 за решаване след Девня посочи Йотов. Въпреки че бедственото положение е до 16 април, аварийните действия и ремонтът на цялата инфраструктура край морето ще приключат до 7 април, увери областният управител. Необходимите средства, които се очакват също от Междуведомствената комисия към МС, няма да надхвърлят 80 000 лв., посочи той.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.