Край на Луковмарш иска Калоян Паргов

Лидерът на столичните социалисти предупреди за надигаща се вълна от мракобесна идеология

Категорично ще се противопоставим на Луковмарш и ще държим столичния кмет Йорданка Фандъкова да не допусне провеждането на тази проява. Това заяви вчера лидерът на Градския съвет на БСП – София Калоян Паргов, след като почете заедно със съпартийци международния ден на Холокоста. Социалистите в Столичния общински съвет ще излязат за пореден път с позиция и декларация, отбеляза още Паргов след поднасянето на венци и цветя пред паметника на Съветската армия.

“През месец февруари за пореден път в Общинския съвет и въобще в обществото ще се заговори за така наречения Луковмарш. Отново ще се противопоставят различни политически сили, които за съжаление отстояват едни принципи и идеи, които отдавна човечеството заклейми и забрави”, посочи столичният лидер на БСП.

“Ние помним и е наш дълг да пазим паметта на тези, които станаха жертва на най-мракобесния режим през 20 век”, заяви още Калоян Паргов. И акцентира върху надигащата се вълна от национализъм: “Трябва да дадем вот за една по-различна Европа, а не тази на национализма и връщането към една мракобесна идеология, а на едно общо, мирно съществуване и бъдеще на европейските народи”. Той припомни, че Градският съвет на БСП – София за поредна година се включва в мероприятията в отбелязване на международния ден на Холокоста.

Паргов коментира и заседанието на 49-тия Конгрес на БСП, което се проведе в събота в зала 3 на НДК: „През 2019-а БСП ще стане на 128 години и през всичкото това време вътре в партията е имало идейно-политически спорове, които отвън изглеждат като битки, но тези сблъсъци са типични за БСП. “Най-важното послание, което излезе от заседанието на 49-ия Конгрес е именно това - БСП влиза единна в изборните битки през тази година”, посочи Паргов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика