Колко струва жена преди век? Как гласуват депутатите, защо поскъпва хлябът според вестниците преди 100 години

Пожари изпепелиха кола, каравана и инструменти Пожарникари спасиха от пламъците къща

Спасиха мечета в Доспатско

Да се завърнеш в твоята смарт къща… Какво е “умен дом” и какви са ползите от него?

Калфин: ОЛАФ трябва да работи заедно с европейския прокурор

Почина най-възрастният човек на света – 117-годишната японка Наби Таджима

Доброволци радват хора в беда Момче с церебрална парализа получи инвалидни количка и стол

Кога адвокатите четат Библията?

Скутер с повече мощ и стил С литър бензин се изминават 48 км

Над половината българи очакват напрежението между Запада и Русия да расте Бележат съществен ръст антизападните настроения

Задържаха 35-годишен мъж, изнасилил 4-годишно дете

Полицаите в Сливен събират средства за лечението на Гергана Зашева

Кампанията “Книги за смет” се провежда днес в пет града

Атентат в център за регистрация на гласоподаватели в Кабул

Словашкият посланик: Една страна не може сама да се справи с международната мафия

Кралев: Няма дискриминация, параолимпийците са едни от най-обгрижваните спортисти

“Категорично не съм съгласен, че става въпрос за дискриминация. Олимпийските и параолимпийските игри са две различни състезания. Всяка държава решава какви да са наградите за тях”, заяви пред БТВ министърът на младежта и спорта Красен Кралев по повод жалбата на българските представители на игрите за хора с увреждания до комисията за защита от дискриминация.

Българските параолимпийци се оплакаха от размера на премиите за отличие от Рио. Паричните награди са пет пъти по-ниски от тези на представителите ни на олимпийските игри.

“Преди да тръгнат за Бразилия, беше обявен размерът на премиите. Тогава никой не се оплака. Беше взето решение стимулите да бъдат изравнени със следващите по ранг турнири – световните първенства. Ако Ивет Лалова стане световен шампион, ще вземе същите средства. Не разбирам – всички световни шампиони и медалисти от световни първенства по-малко заслужили ли са? “, разясни Кралев.

“Параолимпийците са едни от най-обгрижваните спортисти. Тази година вдигнахме с 20% парите за спортисти с увреждания. Подпомагаме баскетбола, конния спорт и канадската борба. Основната цел е да направим спорта достъпен за хора с увреждания”, каза той.

Министърът поясни, че обещаните от премиерът Бойко Борисов 100 000 лв. ще бъдат разпределени с помощта на Параолимпийската асоциация.

“Отчитаме постижението на Ружди. Предвидили сме допълнителни 25 000 лв. за световния му рекорд”, каза Кралев и допълни, че и отпуснатите от държавата средства ще отидат за премии за представителите ни в Рио.

Министърът заяви, че е изключително горд с обновената зала “София”, която ще се превърне в основен дом на бадминтона и тениса през зимата. Той се надява скоро да завърши ремонта и на зала “Фестивална”, където трябва да тренират българските лекоатлети през студените месеци.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.