Президентът Радев поздрави културни дейци и представители на българската общност в Москва по повод 24 май

Лондон си затваря очите за мръсни пари Депутати зоват Мей за мерки срещу активи на Кремъл на Острова

Хасан Рохани: САЩ не могат да решават за Иран

Главният архитект на София Здравко Здравков пред “Труд”: Волята на съда е да наруша закона НАГ не позволява да се строи небостъргач върху градинка в “Стрелбище”

Лавров: Наесен се очаква да започнат преговори за създаване на зона за свободна търговия между Евразийския икономически съюз и Индия

Любо Пенев отпадна за пост в ЦСКА

Сръбският премиер заяви, че целта на страната й е да се присъедини към ЕС въпреки призивите на министъра на отбраната за промяна на политиката

Италианската популистка коалиция предлага юриста Джузепе Конте за премиер

Лесбийка президент на САЩ? Засега само на кино Политическа комедия на “Нетфликс” вкарва Дженифър Анистън и гей секса в Белия дом

Премиерът Зоран Заев не се отказва от името “Илинденска Македония”

Вижте акцентите от броя на “Труд” във вторник, 22 май 2018

Словенската полиция е намерила трима нелегални мигранти, скрити в български камион

Джина Хаспъл положи клетва като директор на ЦРУ

Възрастни съпрузи починаха в един и същи ден след 61-годишен брак

3,7 млрд. лева държат инвестиционните фондове Местните управляват 1,34 млрд. лева

Кралев открива семинар срещу допинга

Министерството на младежта и спорта организира международен семинар „Предотвратяване на употребата на допинг в професионалния и в спорта за всички чрез обучение и разследване“ на 24 и 25 януари в София, като част от активностите си за Българското председателство на Съвета на Европейския съюз. Над 120 представители на международни организации, свързани с антидопинга, представители на страните-членки на ЕС и на антидопинговите организации от Европа, както и представители на спортните федерации в България ще присъстват на семинара. Борбата с употребата на допинг е един от основните приоритети в сферата на Спорта на Българското председателство на Съвета на ЕС.

Семинарът ще бъде открит от министъра на младежта и спорта и член на Управителния съвет на Световната антидопингова агенция (WADA) Красен Кралев и заместник-генералният директор по образование и култура в Европейската комисия Йенс Нийманд Кристенсен. Част от участниците в семинара са заместник-генералният директор на WADA Роб Кьолер, вице-президентът на МОК и член на Управителния съвет и Изпълнителния комитет на WADA проф. д-р Угур Ерденер, председателят на комисията CAHAMA в Съвета на Европа Рафал Пиечота, изпълнителният директор на iNADO (Организацията на националните антидопингови организации) Греъм Стийл, основателят на iNADO Джоузеф де Пенсие и Клемент де Майард от Дирекция „Антикорупция и финансови престъпления“ в Интерпол.

Общо 25 лектори от различни държави и организации ще обсъждат възможностите за предотвратяване на употребата на допинг чрез обучение. Обучението има за цел да съдейства за разширяване на знанията за последствията – етични, законови, здравословни и социални от употребата на допинг. Презентация на темата ще изнесе зам.-генералният директор на WADA Роб Кьолер. Особено тревожни са данните за все по-ранната възраст, при която спортуващите в свободното време започват да употребяват допинг, затова тема на обсъжданията ще бъдат и специализирани  антидопингови програми, които обхващат и спортуващите в свободното време, ученици и фитнес инструктори, граждани. Разследването играе важна роля в ограничаване разпространението и употребата на допинг и обединява усилията в налагане на нормативни и регулативни мерки, които да бъдат насочени към намаляване на производството, трафика и използването на забранени средства и методи. Ще бъде представен опитът на антидопинговите агенции и сътрудничеството им с Интерпол.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.