Кралев откри световното първенство по волейбол в Русе

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, кметът на Русе Пламен Стоилов и вицепрезидентът на Българската федерация по волейбол Любо Ганев откриха Световното първенство по волейбол за мъже в дунавския град, на което сме домакини заедно с Италия от 9 до 30 септември.

_j1x3366

„За мен е огромна чест да бъда тук сред вас в първия ден от най-голямото спортно събитие в историята на България в Русе. Аз съм горд, че вашият град е част от световното първенство по волейбол, защото съм голям приятел на дунавския град. Дълго време работим с г-н Стоилов по различни спортни проекти и съм много щастлив, че Русе намери своето място на спортната карта на България“, заяви Кралев.

Той изрази задоволството си от перфектната организация на шампионата и увери русенци, че ги очакват още големи събития.

„Обещали сме през 2021 г. националният отбор на България по волейбол за жени да домакинства тук европейско първенство. В Русе предстоят още значими събития “, каза министърът.

_j1x3407

Красен Кралев пожела на жителите на града прекрасни и незабравими мигове в „Монбат Арена“.

„Двата най-силни отбора в момента Бразилия и Франция са гости на Русе и ще имате възможност да гледате един неповторим спектакъл. Вие го заслужавате. Надявам се вашите деца да посетят това събитие, за да могат да се запалят по най-успешния колективен български спорт“, допълни той.

Кметът на Русе Пламен Стоилов благодари на министъра за направеното за спорта в Русе и за гласуваното доверие.

„Днес започва уникален празник за града, защото стартира такова събитие, каквото историята на Русе не познава. Отговорността, гордостта и радостта е още по-голяма, защото градът ни е домакин на една от най-силните групи“, заяви Стоилов.

br8f8747

Зала „Монбат Арена“ в крайдунавския град ще приеме 15 мача от група „B” на шампионата, в която са отборите на Бразилия, Канада, Франция, Египет, Китай и Холандия. В първия мач от състезателната програма финалистите в Лигата на нациите Франция стартираха с безапелационна победа над Китай с 3:0 (25:20, 25:21, 25:17). Непосредствено преди церемонията по откриването отборът на Канада се наложи над Холандия също с 3:0 (25:15, 25:23, 25:18), а в късния мач олимпийският шампион от Рио 2014 Бразилия се изправя срещу Египет.

Коментари

Задължително поле