Един човек е загинал при тежка катастрофа край Елхово

Крум – крадецът уличен в нови 4 обира на жилища От полицейска униформа до чанти на лекарки са сред "ударите" на шуменеца

Кола се запали при задвижване

Бразилецът Маркиньос, бивш национал на България, ексклузивно пред „Труд“: ЦСКА върви нагоре

Спипаха трима столичани в момент на предлагане на дрога

Със сензорна система ще ловят изстрели на бракониери в НП “Пирин“

Арестуваха две българки в Милано заради обир на студентка

60-годишна жена се хвърли от скала

Подобрява се състоянието на момичето, блъснато от джип на столичен булевард

От МВР не потвърждават информацията за пътен инцидент на спирка в София

Няма опасност за живота на детето, блъснато от кола на НСО

Диана Ковачева: Омбудсманът е винаги на страната на гражданите

Роудстър за 1,7 млн. евро без покрив и челно стъкло McLaren Elva ускорява до 200 км/ч за по-малко от 7 секунди

МВР с масови проверки по пътищата заради катастрофите в последните дни

Пророк Йоло “Библия на българите и човечеството” влезе в сакралната книжнина

Кралев: Политическите ни опоненти никога няма да простят успехите на Българското председателство в сектор „Младеж“ Темата с младежката конференция е приключена, но опонентите ни се опитват да я прованизират, каза спортният министър

Политическите ни опоненти никога няма да простят успехите на Българското председателство в сектор “Младеж”. Това заяви министърът на младежта и спорта Красен Кралев в сутрешния блок на БНТ във връзка с провеждането на Европейската младежка конференция в София.

„Българското правителство е първото, което постави младежкото развитие в центъра на председателството си. Успехът на конференцията е признат от ЕК, ООН и от десетки младежки организации, които участваха. Конференцията постигна своята основна цел. А именно над 250 млади хора от цяла Европа да изготвят Европейски младежки цели, които да послужат за изготвянето на Европейската стратегия за младежта. За първи път младежите са овластявани толкова пряко и имат възможност да участват пряко във формирането на политиките в ЕС.  Важно е, че присъстваха младежки делегати от Западните Балкани и Източното партньорство“, каза Кралев.

Той допълни, че провокациите по темата имаха за цел да отклонят вниманието.

„Напрежението беше провокирано поради пропуски в общуване между един експерт от младежката дирекция в ММС и една от големите младежки организации. Справихме се с изкуственото създадения проблем чрез комуникация с председателя на Европейския младежки форум Луис Алварадо и излязохме със съвместно становище по темата, че Конференцията постигна своите цели за развитие на младежкия сектор и проблемите са изчистени. Темата е приключена преди два дни, но опонентите ни се опитват да профанизират темата като изкуствено създават проблем с нощен клуб. Това не е сериозно и всички го виждат, включително по-голямата част от журналистите“, заяви министърът.

Красен Кралев подчерта, че ММС има добра комуникация и с Национален младежки форум.

„Това е младежка организация със сериозно представителство. Самите те вчера дадоха изявление, че през годините сме работили перфектно, но е имало пропуск в общуването с младежката дирекция през последните два месеца. Другата седмица ще се срещнем, за да обсъдим приоритетите в младежките политики, по които ще работим заедно.  Благодаря на всички младежки организации, с които работим – и на ВМРО, и особено на МГЕРБ, които не допуснаха да се измести фокуса от големия резултат, постигнат на Европейската младежка конференция“, завърши Кралев.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Я ваще такова не видел!!!это круто!!

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.