Кралица Елизабет II ще покани Тръмп на официално посещение през юни

Кралицата на Великобритания Елизабет II ще покани президента на САЩ Доналд Тръмп на официално посещение в Обединеното кралство през юни, пише неделното издание на авторитетния британски вестник The Times.

Според изданието представители на британското правителство водят тайни преговори с колегите си в Белия дом, обсъждайки датите на предстоящото посещение от края на миналата година, което вероятно ще бъде насрочено за отбелязването на 75-та годишнина от десанта на съюзническите сили в Нормандия на 6 юни 1944 г.

В същото време Тръмп планира да вземе участие в възпоменателни събития във Франция.

Изданието отбелязва, че Елизабет II се срещна с американския посланик в Обединеното кралство Уди Джонсън през март и, както се очаква, страните скоро трябва да обявят посещението на американския президент.

Доналд Тръмп посети Великобритания през юли 2018 г. на тридневно работно посещение, по време на което той разговаря с премиера Тереза Мей и получи аудиенция с кралица Елизабет II.

Престоят на американския президент в Обединеното кралство беше засенчен от многобройни протести срещу неговата политика. Преди това през 2017 година петиция против посещението му в Обединеното кралство събра над 1,8 милиона подписа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини