Кралят на баритоните ще пее на 18 декември в "Колодрума" в Пловдив

"Кралят на баритоните", както наричат солиста на Миланската Ла Скала и Метрополитън опера Амброджо Маестри, ще гастролира на 18 декември в зала "Колодрума" в Пловдив със спектакъла "Набуко" на Джузепе Верди и под диригенството на италианския си сънародник Алесандро Витиело.

"Набуко" е второто събитие от фестивала "Опера Голд", организиран от фондацията на известния наш бас Орлин Анастасов след "Кармен" на Жорж Бизе и огнената грузинска прима Анита Рачвелишвили.%d0%bf%d0%bb%d0%b0%d0%ba%d0%b0%d1%82

Амброджо Маестри е фантастичен италиански баритон, владеещ сърцата и въображението на оперния свят с магнетичен глас и неповторимо присъствие. В артистичното му обаяние може да бъде открито по нещо и от библейския Давид, и от фантастичния великан Гъливер, и от шекспировия Фалстаф, твърдят оперните критици.

Маестри е роден в град Павия, където учи пиано и пеене. Преди да започне оперната си кариера, е майстор-готвач във фамилно ресторантче. През 2001 г. Амбрдожо дебютира под палката на Рикардо Мути в Ла Скала и Театро Верди (Бусето) като Фалстаф - ролята, която поставя мащабите на едно от най-физиономичните присъствия в галерията на големите италиански баритони. Репертоарът на Маестри се покрива в по-голямата си част с този на Верди - той изпълнява ролите на Яго ("Отело"), Дон Карло ("Силата на съдбата"), Жармон ("Травиата"), Граф ди Луна ("Трубадур"), Симон Боканегра, Риголето, Набуко. За Маестри се надпреварват най-големите опери в света - Метрополитън, Опера Париж, Театро Лисео в Барселона, Виенската Щатс Опера, Опера Берлин, Арена ди Верона, Залцбург Опера и др.

Билетите за гастрола на знаменития италиански баритон баритон Амброджо Маестри в операта "Набуко" на Верди в "Колодрума" вече се продават в Билетния център пред община Пловдив и в мрежата на Ивентим България. В следващите няколко дни безценните хартийки дори могат да се купят на промоция с отстъпка от 10 лв. за всеки ценови пояс, твърдят организаторите на фестивала "Опера Голд".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура