Кралят на Европа е на колене

„Реал“, кралят на Европа, е на колене. Най-успелият клуб в света записа втора загуба в рамките на 4 дни, след като отстъпи последователно първо от „Жирона“ (1:2), а след това и с 1:3 гостуването си на „Тотнъм“ в Шампионската лига. За „белия балет“ това бе първо поражение в груповата фаза от 24 октомври 2012 година - 1:2 от „Борусия“ (Дортмунд). Загубата е и най-тежката в турнира от април 2013, когато испанският колос отново капитулира на „Сигнал Идуна парк“, но с 1:4.

Малцина са онези, които са вярвали, че отборът на Зинедин Зидан ще изпадне в такава ситуация само няколко месеца, след като спечели всичко възможно. В края на лятото „Реал“ завоюва Суперкупата на Испания и на Европа след победи над „Барселона“ и „Манчестър Юнайтед“. Но в момента „Реал“ изглежда на години от онази форма, анализираха от „Марка“.

На „Уембли“ в сряда вечер имаше само един отбор и това бе този на домакините. А никога в историята си „Реал“ не бе играл на митичната арена.

„Каква нощ за „Тотнъм“, какво представяне на Деле Али, Хари Кейн, Кирън Трипиър, Хари Уинкс, Ерик Дайър - ядро от млади английски футболисти, надиграли шампиона на Европа с увереност – написа на свой ред „Дейли Мейл“. - Това беше смело и брилянтно представяне, едно от най-добрите на английски отбор от години насам. А „Челси“ вдигна летвата в срещата с „Атлетико“ по-рано през сезона.“

През миналата кампания „шпорите“ се представиха катастрофално в надпреварата и дори се говореше за домакинска прокоба след неуспешните мачове срещу „Монако“ (1:2) и „Байер“ (0:1) у дома. Тогава селекцията на Маурисио Почетино не успя да се класира за 1/8-финалите, но сега това вече е факт.

Но въпреки убедителното поражение от „Марка“ си правят сметките как „Реал“ може да спечели групата.

Испанското издание изчисли, че поражение на „Тотнъм“ в Дортмунд следващия кръг може да наклони везните в полза на кралския клуб. “Жълто-черните“ пък допуснаха звучна издънка у дома, завършвайки 1:1 с АПОЕЛ. Живко Миланов не бе в групата на гостите заради контузия.

„Загубихме последователно два поредни мача – обясни Зидан след двубоя на „Уембли“. - Не можем да сме щастливи или с приповдигнат дух. Играхме срещу по-добър тим и трябва да приемем този факт. Има моменти през сезона, когато бележиш много от няколко положения. Има и други моменти, когато не вкарваш, като този сега. Не съм притеснен и никога няма да бъда. Не сме в лоша форма, но в емоционално отношение е по-трудно да се възстановим.“

Мегазвездата на „Реал“, португалецът Кристиано Роналдо, пък имаше малко по-различно мнение след отрезвителния двубой.

„Лошо е, защото загубихме, а сме свикнали да побеждаваме – обясни авторът на единственото попадение за гостите. - Това е серия. Не е нещо, което искаме , но футболът се променя. Всички играчи, които напуснаха през лятото, ни правеха по-силни. Не е извинение, но играчи като Пепе, Хамес, Мората, които напуснаха през лятото, ни правеха по-добри. Момчетата са бъдещето, но те са млади, а опитът е важен. Не е вярно, че искам нов договор. Имам контракт за още четири години и съм щастлив.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят