Нигяр Джафер: Моделът на здравеопазването е грешен

Весела Лечева: Грешка е да се иска оставка за изразена политическа позиция

Хлапета ще борят агресията с картинг и съвети от професионални пилоти

Изчезнаха 111 девойки след нападение в Нигерия

Учени регистрираха подозрителна активност на Йелоустоунския супервулкан

МЗ: Бутилираната вода носи сериозен риск за детското здраве

Мел Гибсън снима детективски сериал

173 милиона за нов център на София (ВИДЕО) Пускат нощен транспорт за 2 лв.

Две българки на топ постове в ЕК Първата жена начело на Евростат ще е Мариана Коцева

Вижте акцентите от броя на “Труд” в четвъртък, 22 февруари 2018

Русия е заплатила глоба от 15 милиона долара на Международния олимпийски комитет

Актьорите Гал Гадот и Марк Хамил ще връчват награди “Оскар”

Мъж обгоря след инцидент в леярна Прокуратурата проверява и друг случай

Валери Жаблянов в блиц пред “Труд”: ГЕРБ удрят всеки, който не им харесва

Легионер стрелец обвинен за хулиганство Горския човек заплашил служители на МВР, че ги очакват много изненади

Красен Кралев: Атаката срещу проф. Николай Петров е част от хибриднaта война срещу правителството

Красен Кралев

Оценявам атаката срещу бившия здравен министър проф. Николай Петров като част от хибридната война, която се води срещу правителството. Това каза министърът на младежта и спорта Красен Кралев пред Дарик радио. Според него в момента срещу кабинета “Борисов 3” се води много агресивна борба, защото на всички е ясно, че коалицията е стабилна и правителството няма алтернатива.

Спортният министър обясни, че изкуствено се генерират изключително много фалшиви новини във всички сектори. “В един от фантомните сайтове пуснаха абсурдната “новина”, че държавата ще строи стадион за 120 милиона лева между две села във Врачанско. Това не е вярно, но хората вярват, възмущават се, коментират, че ще крадем пари. И други сайтове препечатват”, коментира Кралев, цитиран от пресцентъра на ММС.

Според министър Кралев цялата история с оставката на ген. Петров прилича на “не били компютри, а компоти”. Той подчерта, че документите показват, че Военна прокуратура е отказала да образува разследване срещу Николай Петров. “Сумата, усвоена по договора, далеч не е 1,2 млн., а 300 хил. лева”, посочи Красен Кралев и подчерта, че трябва да бъде ясно, че е спечелила офертата с най-ниска цена и роднинските връзки нямат нищо общо тук. Министърът на младежта и спорта изтъкна още, че документите, подготвени за тази поръчка, са изготвени от предишния екип и министър Петров просто подписва документацията за търга.

Красен Кралев бе категоричен, че подадената оставка на професор Николай Петров е личен морален акт. Той припомни, че бившият здравен министър влезе в правителството с огромна подкрепа от лекарските среди и с големи очаквания. По думите му, честата смяна на министри в здравния сектор се дължи на изключително трудния ресор. “Ген. Петров е морален човек, който не допусна възможността тази манипулация да се отрази негативно върху правителството. С приемането на оставката премиерът Борисов показа, че няма да позволи да падне дори сянка на съмнение върху морала на министрите. Ние знаем, че да има и само леки съмнения срещу нас трябва да си тръгнем от кабинета”, заяви спортният министър.

Кралев посочи още, че в младежките политики и спорта няма казуси, които биха могли да бъдат тема на вота на недоверие, за който говори опозицията.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Тези ще си навлекат етикета сложен от Цвъки преди години за една акция : НАГЛИТЕ !!!
    По никакъв друг начин не могат да се нарекат НАПЪНИТЕ на тази тема …
    Тоя ШОПАР има всички качества да бъде ЛИДЕРА на НАГЛИТЕ !!!

Отговорете