На 20 юли 2018 да почерпят

Автоиндустрията в САЩ призова Тръмп да не налага мита върху вноса на коли

Муслин и Янкович отпадат като вариант за „Левски“

1700 незаети места останаха в софийските гимназии

Новият британски министър за Брекзит иска по-интензивни преговори с ЕС

Творчески терминал „България – Израел” Този нов културен формат е продължение на фестивала „Българска душа на Святата земя”

Кнесетът прие спорен закон, даващ право на самоопределение само на евреите

Погазват се правата на психично болните

Учени регистрираха нова сеизмична активност край вулкана Етна

Сменяме валидните винетки с електронни Общините искат 20% от таксите

Борисов пред „Известия“: Влизането на Турция в ЕС в момента е невъзможно

Нараства броят на заразените със Западнонилски вирус в Гърция

Избили на сляпо животните в Странджа Не е установен дори щамът на болестта

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в петък, 20 юли 2018

Румяна Милова, дирекция „Паркиране и мобилност“ пред „Труд“: Въвеждаме нощен служебен абонамент за „синя зона“ в София Центърът за градска мобилност ще осигури патрул и паяк

Красен Кралев е първият български министър, който участва в Младежки форум на Икономическия и социален съвет на ООН в САЩ

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев участва в най-ключовия панел на високо равнище на Младежкия форум на Икономическия и социален съвет на Организация на обединените нации (ООН) в Ню Йорк, САЩ. Във форума се включиха над 60 министри по въпросите на младежта от цял свят. Министър Кралев е първият български министър, който взима участие в престижния форум, официално открит от заместник- генералния секретар на ООН, Н. Пр. Амина Мохамед, съобщиха от Министерството на младежта и спорта.

По време на изказването си българският министър представи добрите практики в страната ни за включване на младите хора в процесите по вземане на решения, свързани с техните права. В рамките на панела “Ролята на младите хора в изграждане на устойчиво развитие” Красен Кралев заяви, че като председателстваща страна на Съвета на ЕС България е длъжна да отговори на нуждите на младите хора в Европа чрез изграждането на работещи мерки и програми. “Бъдещето на Европа и младите хора” е един от ключовите приоритети за страната ни по време на Председателството ни, посочи той и поздрави специалния пратеник на ООН по младежките въпроси Джаятма Уикрманаяке, която бе и модератор на панела, за нейната ангажираност към защитаването на младежките права. Красен Кралев изтъкна, че България е горда, че също е имала силна номинация на млад човек за същата позиция.

Той изтъкна, че през 2018 г. трябва да бъде разработена следващата европейска стратегия за младежта, която се занимава с приоритетите в областта на младежта и отговаря на нуждите на младите хора. „По този начин се стремим да осигурим платформа за ефективна комуникация между различни заинтересовани страни, включително млади хора и младежки организации. Тази платформа ще бъде организирана в рамките на Европейската младежка конференция, която ще се проведе в България през април. Ще имаме около 250 участници от страните-членки на ЕС, Западните Балкани и Източното партньорство, където се стремим заедно да разработим до 10 европейски младежки цели, които ще бъдат директна препоръка към следващата стратегия на ЕС за младежта. В този смисъл ще имаме директен резултат, постигнат чрез процес на участие и приобщаване“, подчерта министър Кралев.

По време на форума Красен Кралев разговаря със специалния съветник по младежките въпроси на Държавния департамент на САЩ Анди Рабенс. Очаква се в рамките на работната си визита в Ню Йорк министър Кралев да проведе oще ключови срещи с представители на страните-членки на ООН и ООН.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.