Срещата на върха ЕС – Турция във Варна ще се състои

Ограничено е движението през проходите “Рожен” и “Превала”

Министър Ангелкова: Ще имаме удължаване на зимния сезон

ЕС изрази солидарност с Великобритания по случая със Сергей Скрипал

Ограничават движението на камиони заради зимната обстановка Над 100 почистващи машини и 10 аварийни екипа са на терен в София

Защо е страшно да си дясната ръка на шефа?

АПИ: Към момента няма затворени пътища за леки и лекотоварни автомобили

Опасно време в цялата страна днес

Китай планира да наложи мита върху вноса на американски продукти на стойност до 3 милиарда долара

ЕС планира по-строги мерки за защита на потребителите на фейсбук и джимейл

100 хил. шофьори може да останат без работа

Тръмп замени съветника си по националната сигурност

Напред и наникъде И Барние обърна внимание, че с излизането от ЕС Великобритания напуска 750 международни споразумения

ЕС отзова посланика си в Русия Маркус Едерер

на 23 март 2018 да почерпят

Красен Кралев: За да дойдат медалите, трябва да създадем условия на децата да спортуват

Необходима е реформа в спорта, но тя трябва да се прави внимателно, тъй като той е консервативна система. Основното е да се обърне внимание на здравето на нацията, след което идват успехите и медалите. Това заяви бившият спортен министър и кандидат за депутат от листата на ГЕРБ във Варна Красен Кралев по Дарик радио. Той подчерта ролята на спортистите и техните резултати в поощряването на децата да се занимават активно със спорт. За целта обаче трябва да бъдат създадени нужните условия, категоричен е Кралев.

„За да дойдат медалите, трябва да създадем условия на децата да спортуват. Всяко българско дете има право на равни условия за спорт. Аз съм първият министър, който повдигна въпроса за физкултурните салони. След като ситуацията беше анализирана, стана ясно, че от 2700 училища 300 нямат салони, а 400 са с пригодени помещения. Не случайно образованието и физическото възпитание са основен приоритет за ГЕРБ“, коментира бившият министър.

Той изрази надежда, че до края на годината ще бъде приет така чаканият закон за спорта и това ще канализира развитието на сектора.

Кралев призна, че у нас колективните спортове се подценяват, което според него се дължи на зависимостта им от държавата през комунизма. „Всички колективни спортове са подценявани, защото навремето цялата пропагандна машина беше впрегната единствено в това да показва медали“, посочи Кралев.

Според него след изборите трябва бъде съставен кабинет, тъй като страната ни няма време за губене заради председателството на Европейския съюз от 1 януари, 2018 г.

„Ние не сме подготвени за това предизвикателство, а това е уникален шанс да покажем, че сме пълноправни партньори и да повишим имиджа си. За целта обаче трябва да има редовно правителство и съм убеден, че всички политически сили ще проявят разум и ще се формира кабинет“, каза още кандидат-депутатът от ГЕРБ.

„Ако успеем да разгърнем кампанията си и да покажем какво сме направили, както и това, че осъзнаваме грешките си, ще имаме още един шанс. Сбъркахме в комуникацията. Фокусирахме се върху големи стратегически проекти. Но трябва да се погрижим и за доходите на хората, особено на най-бедните. Подценихме и учителите, но предлагаме два пъти увеличение на заплатите им. В програмата ни е заложено да се вдигне средната работна заплата, както и пропорционално повишаване на пенсиите“, добави Красен Кралев.

Избори 2017. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.