Красен Кралев: Не ни трябва стадион за един мач

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев не смята, че изграждането на нов стадион е сред приоритетите на българския спорт. Според него инвестиция, подобна на стадион „Филип II“ в Скопие, който прие мача за Суперкупата на Европа, не спомага за развитието на спорта в Македония.
„Такова съоръжение би трябвало да е черешката на тортата – заяви Кралев пред „Би Ти Ви“. – Трябва всичко останало да ти е наред – физкултурните салони в училищата, залите и другите стадиони. Не мисля, че с оглед сегашното състояние на спортната база, най-умното нещо е да инвестираш парите си в един мач.“
Министърът се определи като „привърженик на еволюционния поход на развитие, не на революционния“. Той очаква в близките години младите български спортисти като плувеца Антъни Иванов, боксьора Даниел Асенов, лекоатлетките Лиляна Георгиева и Александра Начева, както и ансамбълът по художествена гимнастика, да печелят медали от големи първенства.
„В момента разполагаме с едно много силно поколение млади спортисти – твърди министърът. – Вярвам че те, заедно с групата от Рио, ще направят така, че да изглеждаме по съвсем различен начин през следващите три години.“

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. На нас и Вие не ни трябвате!Салони и масов спорт имаше,но бяха съсипани,за да влезе наркоманията.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.