Наградите “Еми”: Бесен феминизъм и трансджендър активизъм

Руски свещеници протестираха срещу управлението на Путин

ЕС да разпределя бежанци по квоти

Русия издирва американски информатор

Мъжът, откраднал картини на Майстора: Много съжалявам, че съм влизал в тази къща

Таен руски чат без американци Политици и бизнесмени заключиха телефоните си

Гостуване в Горна Оряховица носи трофеи на ЦСКА

Президентът Радев: Крайно време е България да се включи в европейските програми за въгледобивни региони в преход

На какви почивки имате право, когато работите на компютър

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 24 септември 2019

Президентът Радев в Ню Йорк: България и САЩ са стратегически съюзници и не следва да има ограничение за визите

39% от семейния бизнес е в търговията 104 хил. са фамилните предприятия в страната

Барикадиралият се мъж в блок в София заплашвал с убийство собственик на охранителна фирма

Самоуби се фараонът на “Дупнишка популярна каса” (обзор) Георги Близнаков станал лихвар след фалита

ООН търси нов план за климата

Красен Кралев: Рекордът на Стефка Костадинова не е застрашен

Рекордът на Стефка Костадинова не е застрашен. Това заяви спортният министър Kрасен Кралев по БТВ.

По отношение на казуса със световния рекорд на българката той обясни, че за момента става въпрос само за предложения за реформи на ниво работна група на Европейската асоциация.

„Става дума основно за по-стриктни правила, които да важат за в бъдеще – съответно техническо оборудване, по-сериозен допинг-контрол. Например допинг-пробата на рекордьора да се пази 10 години. Доколкото съм запознат Карамаринов поддържа предложенията за по-строг и последващ контрол, но не и тези, които касаят рекордите. Мисля, че Карамаринов допусна грешка, че не обясни подробно какво е предложението на работната група към ИААФ. Категоричен съм, че рекордът на Стефка Костадинова не е застрашен“, заяви Кралев.

Състезателят по карате Тодор Събев, който получи мозъчен кръвоизлив след удар по време на Европейското първенство по шотокан карате-до в Сърбия, вече е контактен и се възстановява. Очаква се до края на деня да бъде изписан от интензивното отделение на ВМА, информира министър Кралев.

„Той се стабилизира. Не се очаква да има дългосрочни дефекти. 7-8 месеца ще пие лекарства за образувалия се от удара хематом. Не може да се прогнозира кога ще се завърне към активната си спортна дейност – най-малко след 7-8 месеца“, каза Кралев.

Румънският състезател, който е нанесъл удара на Събев е бил изключен от състезанието. Александър Славков, президент на Българската федерация по Шотокан Карате-До, подчертава, че не става дума за нападение или свада между състезателите след края на мача. Възможно е другият състезател да не е чул гонгът за край на срещата, обясни минисърът на спорта.

След инцидента от федерацията са се свързали лично с министъра на здравеопазването Николай Петров, който лично се заема със случая. „Той поема нещата незабавно в свои ръце. Свързва се и с премиера Бойко Борисов. По разпореждане на министър-председателя Бойко Борисов екипаж от авиогрупа „Враждебна“ излетя с транспортния самолет „Спартан“ за Белград, за да транспортира Тодор Събев до ВМА“, обясни Кралев. От федерацията са подготвили благодарствени писма за Николай Петров и Бойко Борисов.

По случая с уличената в употреба на допинг атлетка Силвия Дънекова министър Кралев обясни, че ММС няма право на никаква намеса.

„По този случай на 12 август 2016 г. е проведено заседание на Международния арбитражен съд, който е постановил решение, че има извършено нарушение на антидопинговите правила. Атлетката не се е явила за изслушване и не е обжалвала. Тъй като тя не е състезател от висок ранг, случаят е насочен от Международната федерация към българската, а оттам към Дисциплинарната комисия на БОК. ДК на БОК трябва единствено да определи размера на наказанието и не е в мандата й да разследва случая“, каза Кралев. По думите му, БФЛА и Антидопинговият център са длъжни да обжалват решението на комисията пред Арбитражния съд на БОК. „В противен случай това ще направят пред спортния арбитражен съд в Лозана ИААФ или Международната антидопингова агенция, а нашата федерация и центърът ще понесат сериозни санкции. БФЛА и Антидопинговият център допуснаха огромна грешка, че не обявиха на българската общественост каква е процедурата, която трябва да бъде следвана в този случай“, на мнение е Красен Кралев.

 

Той коментира, още, че се подготвя прехвърлянето на базите на ЦСКА към Национална спортна база. „Взехме решение на Министерски съвет за апортиране на базите в капитала на НСБ. В последните няколко месеца процесът не е задвижен, в момента ускоряваме процедурата като за целта се нуждаем от споразумение със Столична община за разсрочване на дължимия един милион за такси смет и данък сгради. Веднага след като това споразумение бъде постигнато базите ще бъдат прехвърлени в капитала НСБ и дружеството ще стартира веднага процедура за тяхното отдаване под наем“, обясни министър Кралев.

На въпрос на кого симпатизира – Левски или ЦСКА, Красен Кралев отговори, че на нито един фен на “Черно море” не трябва да се задава такъв въпрос. “Животът ми е свързан с варненския клуб”, заяви той.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.